Niški folklorci doneli tri medalje sa takmičenja u Novom Sadu

NIŠ

Na 14. Festivalu zlatnih ansambala Srbije u Novom Sadu Nišlije su osvojile tri nagrade. Vladica Janošević i Svetlana Filipović, članovi AFA “ORO” osvojili su zlatne medalje u nadigravanju kola, a Bojana Petrović bronzu.

                      „Na 14. Festivalu zlatnih ansmabala u Novom Sadu naši folklorci osvojili su tri nagrade: Svetlana Filipović i Vladica Janošević osvojili su Zlatno kolce, a Bojana Petrović Bronzano kolce. Akademski Folklorni Ansambl ORO Niš je sa dva zlata i jednom bronzanom medaljom na najlepši način obeležio Svetski dan srpskog kola“, pohvalili su se iz Studenstkog kulturnog centra na svom Fejsbuk profilu.

                      Festival zlatnih ansambala Srbije održan je 4. i 5. novembra u Novom Sadu,  u okviru obeležavanja Svetskog dana srpskog kola. Manifestacija koja se organizuje 14. put za redom ima za cilj promociju tradicionalnog plesa kao kuturne baštine, a organizatori su  Studentski centar Novog Sada, Folklorni ansambl „Vila“ i SKUD „Železničar“.

                   Nišlije su i na prošlogodišnjem Festivalu u Novom Sadu osvojile niz priznanja kako u kategoriji nadigravanja kola, tako i u takmičenju koreografskih minijatura.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare