Niški bazen “Čair” spreman za kupače, čeka se odobrenje Vlade

NIŠ

  Bazeni na Čairu, i zatvoreni i otvoreni, svake godine su sezonu za građane i kupače otbarali 1.juna. Tradicija bi mogla da se nastavi ukoliko Sportski centar “Čair” dobije zeleno svetlo za otvaranje bazane od Vlade Republike Srbije. Prema rečima Dragana Perića, direktora SC “Čair” pripreme za otvaranje bazena su završene, a na otvorenim bazenim se privode kraju.

                                “Već 27.maja tražićemo dozvolu za rad i početak sezone jer je, koliko smo mi upoznati, aituacija za sada stabilna”, kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra “Čair”.

                           Zatvoreni bazeni su već napunjeni vodom koja je dezinfikovana natrijumhiperhloridom. U otvorenom bazenu još uvek se čiste pločice.

                         “Prilikom dolaska na bazen svi će morati da se pridržavaju određenih mera predostrožnosti. Napravićemo određene koridore za kupovinu karata da bi ljudi bili u što manjem kontaktu. Sa naše strane sve će mere biti preduzete, ali je ovo priliki da apelujemo i na građana da se i oni pridržavaju svih propisanih mera jer bi u suprotnom sve naše mere bile uzaludne. Nadam se da smo nešto naučili posle ovih četrdeset dana id a smo shvatili kako život može da se promeni samo u jedne sekunde”, kaže Perić.

                        Cena karata ostaje kao i orošle godine, 300 dinara za otvorene bazene i 200 dinara za zatvorene, dok je ulaz za decu 100 dinara bez obzira da li se radi o otvorenim ili zatvorenim bazenima. Karta za dolazak posle 17 sati na otvorene bazene biće 250 dinara.

                         Ukoliko bazeni dobiju dozvolu za rad građanima će biti omogućena i onlajn kupovina ulaznica.                       

                         Kapacitet bazena je oko 6.000 gostiju dnevno ali taj broj može biti i smanjen kako bi se održala fizička distance između kupača.

                         Prema rečima Dragana Perića, posle okončanog smeštaja i dezinfekcije za prijem gostiju priprema se i Hotel Centroturist koji sada ima promenjen naziv u prenoćište “Čair”.

                           “Hotel se uveliko rekonstruiše i sređujemo za prijem gostiju”, dodaje Perić.

                       Perić dodaje da je Hala “Čair” dezinfikovana ali još izvesno vreme neće biti u nadležnosti Sportskog centra i neće biti otvorena za sportiste. Hala ostaje u pripravnosti za prijem novoobolelih od korona virusa. Svi najavljeni sajmovi koji se održavaju u ovoj hali početkom proleće odloženi su za jesenje termine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare