Objavljeni cenovnici za testiranje na korona virus

VRANJE-LESKOVAC

Cena testiranja na korona virus u Zavodu za javno zdravlje Vranje iznosi 6.000 dinara.

Testiranje se vrši radnim danima od 9 do 21 h i vikendom od 9 do 15 h.

Leskovački Zavod za javno zdravlje još uvek zvanično nije objavio cenovnik testiranja.

Cenovnike za testiranje na koronavirus na lični zahtev objaviliu su još neki zavodi a one variraju od 6.000 dinara do više od 8.000.

Testiranje će se naplaćivati državljanima Sbije koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, onima koji žele da se testiraju na lični zahtev, ali i svim putnicima u međunarodnom saobraćaju kojima je potreban rezultat PCR testa da bi izašli iz Srbije ili da bi u nju ušli i tako izbegli 14-dnevni karantin.

Prema objavama na sajtovima nekih zavoda testiranje biti besplatno isključivo za potrebe putovanja za maloletne državljane Srbije, studente – državljane Srbije, studente pripadnike srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji.

Objašnjeno je da se uzimanje uzoraka i testiranja obavljaju samo nad osobama koje su bez simptoma novog koronavirusa (groznica, kašalj) uz dokaz o uplati troškova.

Onima koji imaju simptome ili su imali kontakt sa potencijalno zaraženom osobom savetuje se da ostanu kod kuće i stupe u kontakt sa nadležnim lekarom.

Ako su rezultati ispitivanja pozitivni, testirane osobe će se blagovremeno obavestiti a ispitivanja moraju biti prijavljeni u skladu sa postojećim propisima.

Cena testiranja u Zavodu za javno zdravlje Vranje iznosi 6.000 dinara, a testiranje se vrši radnim danima od 9 do 21 h i vikendom od 9 do 15 h. Testiranje po istoj ceni može se obaviti i u Zavodi za javno zdravlje Sombor.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bojana
Bojana
3 godine pre

To li oni testovi sto su dobili dzabe od Kineza?