Niška Tvrđava će dobiti titulara

NIŠ

 

Ove godine  Niš obeležava 300 godina Niške tvrđave,a  da bi ovo najposećenije turističko zdanje zasijalo u punom sjaju potrebno je da dobije svog titulara, odnosno preduzeće koje će se starati o Tvđavi, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                             „Krajnje je vreme da Tvđava dobije svog titulara, odnosno preduzeće koje će iskljućivo brinuti i voditi računa o Tvrđavi. Prostor na kome se sada nalazi auto-pijace bi uskoro trebalo da se rešava, kako bi se čitav prostor oko Tvrđave uredio. Apliciraćemo za sredstva za uređenje Zapadne kapije Tvrđave koja je za oči javnosti „orvorena“ prošle godine i predstavlja pravi turistički dragulj“, rekla je gradonačelnica Niša.

                            Ona ističe da se nastavlja sa ulaganjem u turizam, jer je on jedna od razvojnih šansi. Tako će se ove godine osim na Tvrđavi, raditi i na razvoju Niške Banje, koja će ovih dana svečano biti povezana na autoput.

                           „Čekamo ministra građevine da zajedno sa Koridorima Srbije otvorimo konačno petlju koja Nišku Banju povezuje sa Auto-putem. Tu je i informacija Safari Kluba da su prvi autobusi stigli na strelištu u Malči putem koji je nedavno asfaltiran. To su gosti iz Arapskih emirata, iz Hong Konga i brojnih stranih zemalja koji dolaze. Na taj način se mi otkrivamo kao grad i kao potencijalna turistička destinacija“, kazala je Sotirovski.

                             Želimo da budemo zaista centar OtvorenoG Balkana, čemu doprinosi i autoput NIš – Merdare ističe Sotirovski. Ona kaže da je u Nišu za vreme praznika bilo dosta turista iz Severne Makedonije, Albanije i iz Grčke što je jedan od pokazatelja da ideja Otvorenog Balkana ima smisla.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mićko
Mićko
1 godina pre

Uzmi najbolje deo gde je bila auto pijaca pretvori u azil pošto si i sa kučkarima počela da šuruješ

Jovica
Jovica
1 godina pre

Romrjso rimsko carstvo vlasnik materjals a preradiliTurski preci valjda osmanlije treba i mi nesto da napravimo od tog kamens