Niš u znaku sportskog penjanja

NIŠ

Niš je ovog vikenda u znaku sportskog penjanja jer se Otvoreno državno prvenstvo u sportskom penjanju u disciplini bolder održava upravo u gradu koji je proslavila sportska penjačica Staša Gejo, sada svetsko poznato ime u ovom sportu, evropska i svetska šampionka u ovom sportu. Takmičenje se održava u sali Sabraćajno-tehničke škole “12. februar”, gde su Slobodan Gejo i Vesna Pavlović iz Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš napravili novu veštačku stenu za ljubitelje penjačkog sporta. Prvenstvo okuplja takmičare iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Ukrajine I Rusije. Finalno takmičenje je održano u nedelju u popodnevnim satima.

                               „Niš je već  20 godina sportsko-penjački grad, jedan od favorita za osvajanje šampionske titule, a poslednje dve godine smo ekipni šampioni države sa pojedinačnim  pobednicima u mnogim kategorijama i disciplinama.  Ova sala je napravljena  u zadnjih godinu dana zalaganjem kluba, takmičara i njihovih roditelja i napravili smo nešto što podeća na evropska gala penjališta koja su u zadnje vreme u ekspanziji širom sveta. Takmičenje je otvoreno jer imamo dobru saradnju sa klubovima iz susedne Bugarske i Makedonije i svi i oni su ovde na takmičenju. Tu je 13  od ukupno 14 klubova iz Srbije“, kaže Slobodan Gejo ispre niškog kluba PAEK.

                             Za nagrade na Državnom prvenstvu bori se 170 takmičara u svim kategorijama, od  namlađeg uzrasta do seniora.Među takmičarima je i Staša Gejo, evropska i svetska prvakinja u sportskom penjanju koja je Srbiju u ovom sportu dovela do 11. mesta  od ukupno 84 državne federacije.

                             „Takmičenje je odlično organizovano. Veliko mi je zadovoljstvo što se takmičim na ovoj našoj steni i da dam primer mladima. Mislim da će dosta naučiti na ovom takmičenju. Mislim da se takmičari  sasvim dobro snalaze u ovim jako kompleksnim problemima. Ni meni nije bilo jednostavno, ali se nadama da uživaju u novim pokretima koji se ovde zahtevaju“, kaže Staša Gejo.

                            Za sve učesnike na takmičenju ovaj sport je izazov.

                           Niški klub PAEK predstavio je više od dvadeset takmičara svih starosnih kategorija, na čelu sa proslavljenom seniorkom, Stašom Gejo, svetskom i evropskom šampionkom u sportskom penjanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare