Niš od 1. novembra dobija autobus za vakcinaciju

NIŠ

 

Apel za vakcinacijom i dalje postoji jer sve dotele dok imamo nevakcinisane građane virus će postojati, a kovid propusnice koje će se primenjivati od ovog vikenda samo su jedan od načina da sačuvamo živote sugrađana, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodala je da će komunalna inspekcija i komunalna milicija proći obuku koju organizuje država za sprovođenje ove mere Republičkog Kriznog štaba ali i da se nada i veruje da će ugostitelji imati razumevanja i da će pomoći da se ova mera sprovede na tereni i da na  kraju završimo sa koronom i otpočnemo noramalno da živimo.

    “ Od prvog novembra, dakle u prvoj nedelji novembra stićiće i jedan pokretni autobus koji ćemo dobiti kako bismo pre svega ljude u određenim naseljima, koji nisu vakcinisani, mogli da vakcinišemo, zajedno sa Domom zdravlja i svim zdravstvenim ustanovama koje u tome učestvuju. Time će se smanjiti i pritisak na Univerzitetski klinički centar u Nišu  koji u ovom trenutku postoji, kovid bolnicu u Niškoj Banji, Kruševcu i Sokobanji”, najavila je gradonačelnica Sotirovski.

   Ona je istakla da broj testiranih u toku dana uporedo sa brojem zaraženih nije ohrabrujuć, pa apeluje na sve nevakcinisane građane da to što pre učine.

  Gradonačelnica Sotirovski je podsetila da je Gradski štab odlučio da velikih okupljanja u gradu za sada nema.

   “ Iz tog razloga je pomereno i održavanje  NIMUS-a ali i drugih događaja koji su planirani za kasnu jesen do nekog perioda kada se broj zaraženih smanji”, kazala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare