SSP: Džuniću, da li i Skupštinom Niša upravljate pijani kao volanom?

NIŠ

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predsednika niške Skupštine Bobana Džunića, čuli smo da postoje dokazi da je Boban Džunić upravljao vozilom u alkoholisanom stanju. Juna 2021. godine zaustavila ga je saobraćajna policija i prilikom alko testa, ispostavilo se da je Džunić imao preko jednog promila alkohola u krvi, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

“Džunić na konkretno pitanje novinara da li je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju i da li je prilikom saobraćajne kontrole lišen slobode, odgovorio je da nije bio lišen slobode.

Budući da mediji poseduju dokaze da ss protiv Džunića vodi prekršajni postupak pri niškom Prekršajnom sudu, otvara se niz pitanja:

  • Kako je moguće da saobraćajna policija krije od medija i građana da li je predsednik Skupštine upravljao vozilom pijan?
  • Da li je moguće da predsednik Skupštine nije lišen slobode iako je u trenutku saobraćajne kontrole imao preko jednog promila alkohola u krvi, iako bi po zakonu morao biti priveden?
  • Zašto Džunić izbegava odgovor na konkretno pitanje da li je juna 2021. godine upravljao vozilom u alkoholisanom stanju?

Svedoci smo da se zakon primenjuje selektivno i da nije isti za sve. Ali ponašanje Džunića na jučerašnjoj konferenciji za medije je krajnje bahato i drsko. Kao nosilac jedne od najviših političkih funkcija, dužan je da odgovara na pitanja medijima i da polaže račune građanima. I dužan je da poštuje zakon. Umesto toga, Džunić koristi političku moć i postavlja se iznad zakona, može da vozi automobil pijan a da zbog toga ne bude uhapšen.

Dok se nad građanima sprovodi represija i kažnjavaju se za najsitnije saobraćajne prekršaje, naprednjačkim funkcionerima se gleda kroz prste i za krupne prekršaje. Tražimo da Džunić odgovara za prekršaj koji je počinio, jer upravljajući vozilom u alkoholisanom stanju ugrozio je građane Niša koji ga plaćaju, ugrozio je sve učesnike u saobraćaju. Tražimo i političku odgovornost Bobana Džunića, jer ovakvim ponašanjem pokazao je da je nedostojan funkcije koju obavlja”, navodi se u saopštenju Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare