Niš na licitaciji stanova i garaža zaradio 60 miliona dinara

NIŠ

                               Javna licitacija, na kojoj se prodavalo osam gradskih stanova, dve porodične zgrade i sedam garaža, održana je pre nekoliko dana.  Mnogi učesnici licitacije su nezadovoljni organizacijom, a neki su tražili da se ona poništi, jer je preko 100 prijava u startu odbačeno. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je stigao veliki broj primedbi, ali je istakla da su primedbe nezadovoljnih učesnika licitacije, koji su nisu uspeli da kupe ono što su želeli, pa žele da okrive druge da je proces nezakonit.

                              „Onog dana kad je bila licitacija bilo je dosta primedbi, međutim, kada sve to razlučite i kada se sa pravobraniocem i komisijom sretnete i kada idete od stavke do stavke,  dobijete informaciju da je veliki broj koverti bio netačno adresiran. Postoji uredba Vlade, u kojoj se tačno vidi kako se i šta piše na kovertama za licitacije i to je nažalost nešto što jedan broj građana nije ispoštovao i oni su automatski u startu bili odbačeni“, objasnila  je Sotirovski.

                            Gradonačelnica je dodaje da su u Gradu zadovoljni liciticajom ali i  da dva stana nisu prodata. Ti stanovi će se naći na ponovljenoj licitaciji.

                           „Procena imovine je rađena pre same licitacije, ukupna vrednost za stambene objekte i garaže i svega toga je oko 54 miliona. Mi smo sada bez prodaje dva stana postigli sumu od gotovo 60 miliona. Prevazišli smo početnu cenu, zaradili smo, što je najvažnije. Dva stana nisu prodata i oni će ići na ponovljenu licitaciju“, kazala je gradonačelnica Niša.

                           Sedam stanova je imalo komunalne i dugove za struju, u iznosima od oko osam hiljada dinara do više od pola miliona dinara. Ti dugovi su sada na teretu kupaca stanova.

                          „Novac koji je Grad zaradio od licitacije se sliva u gradski budžet i on, možda,  biti iskorišećn za kupovinu parcele za izgradnju zgarde Muzeja. Po proceni koju je radila država, odnosno Ministarastvo odbrane ta parcela koštala  87 miliona dinara. Nedostaje još dvadesetak miliona da  pokrijemo taj iznos. U svakom slučaju novac  koji je stajao i vrednost koja je padala  svakaog dana jer se radi o devastiranim stanovima, je doprineo da nešto uradimo za sve sugrađane“, istakla je gradonačelnica Sotirovski.

(Kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare