Niš je drugi grad u Srbiji koji će dobiti Omladinski centar

NIŠ

Niš će dobiti Omladinski centar. Ministarstvo omladine i sporta podržaće nas sa 95 miliona dinara. Biće na mestu današnjeg Učiteljskog doma koji ćemo rekonstruisati i opremiti kako bi bio predat na korišćenje mladim Nišlijama, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                     Ugovor o dodeli sredstava potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ugovorom je predviđeno da projekat bude realizovan u narednih deset meseci. Omladinski centar biće otvoren posle rekonstrukcije zgrade i opremanja na mestu sadašnjeg Učiteljskog doma

                                   Omladinski centar će nakon rekonstrukcije imati i prelepu kongresnu salu koju će mladi moći da koriste za niz svojih aktivnosti kao što je rad dramske sekcije ali i da je koriste za priredbe pa i održavanje većih skupova. Biće to jedinstvena sala tog tipa kakvu mladi Niša do sada nisu imali.

                                   „Biće to jedinstven prostor u jugoistočnoj Srbiji. Sala će se koristiti i za održavanje velikog broja seminara i obuka kao i konferencija. To je prostor koji će pripadati samo njima“, kaže Mario Cekić ispred Kancelarije za mlade Grada Niša.

                                   On dodaje da Grad Niš konačno dobija Omladinski centar koji će biti jedinstven u ovom delu Srbije, a za sada se ovakvim centrom može pohvaliti samo još Novi Sad.

                                   „Drago mi je da je država prepoznala potrebe mladih u Nišu i višegodišnji napor Grada za unapređenje položaja mladih ljudi. Pored Niša još tri grada u Srbiji dobiće omladinske centre i to je sjajna prilika da omladina iz Niša lakše ostvari saradnju sa mladima iz drugih krajeva Srbije“, istakao je Mario Cekić.

                                   Lazar Petrović ispred Kancelarije za mlade Grada Niša dodaje da će ovo biti mesto na kome će se okupljati svi mladi ljudi.

                                   „Pored kongresne dvorane u zgradi Učiteljskog doma nalaziće se i pres centar , a zajedno ćemo izlaziti u susret mladima i njihovim idejama. Nadamo se da će ovo mesto postati centar dešavanja omladinskog aktivizma u našem gradu“, istakao je Petrović. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare