NIŠ: Gradsko veće usvojilo prvi rebalans budžeta za ovu godinu

NIŠ

 

Veće grada Niša usvojilo je prvi rebalans budžeta za ovu godinu koji predvidja povećanje obima budžeta na 12,88 milijardi, što je za 1,4 milijarde ili 9,68 odsto više u odnosu na tekući budžet, izjavila je zamenica načelnika Uprave za finansije Niša Nina Ilić, na konferenciji za novinare koja je održana nakon sednice Gradskog veća.

     „Ovo je prva izmena Odluke o budžetu Grada Niša za 2022.godinu kojom se menja obim budžeta i sada  iznosi 12,88 milijardi dinara. U odnosu na tekući budžet koji je  11,77 povećan je  za  1, 4 milijarde što je 9,68   odsto  u odnosu na budžet koji je usvojen decembra prošle godine, a koji je iznosio 11,5 milijardi dinara“, kazala je Nina Ilić.

    Izvršena je ponovna procena primanja i prihoda i ona iznose 12,38 milijardi.

   “Zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ove i prošle godine koja iznose 500 miliona i 200 hiljada, ukupan obim budžet iznosi 12,88 milijardi”, rekla je Ilić na sednici Gradskog veća.

    Prema njenim rečima, budžet je uvećan jer se pojavila potreba da se odredjena sredstva preusmere za realizaciju projekata koji su naknadno usvojeni, a za čiju realizaciju novih projekata za koje grad treba da obezbedi sopstveno učešće.

   “Reč je o projektima koje ćemo realizovati u saradnji sa državom i oni se odnose uglavnom na povećanje energetske efikasnosti za pozorišta i povećanje energetske efikasnosti osnovnih škola “, objasnila je Ilić.

    Ilić  je kazala da je rebalans uradjen i zbog potrebe da se pribavi zemljište za postavljanje javne rasvete i da bi se obezbedila sredstva za povećanje osnovnog kapitala Javnog preduzeća “Tržnica”.

    Odlukom Gradskog veća, gradjanima Niša omogućeno  je da učestvuju u javnoj raspravi o rebalansu budžeta elektronskim putem, slanjem predloga i primedbi na mejl Uprave za finansije (uf.info@gu.ni.rs). 

    Javna rasprava je počela juče u 11  časova i trajaće danas do 20 časova.

    Gradjani Niša na mejl Uprave za finansije mogu da šalju predloge i za izradu budžeta grada za narednu godinu, pošto je krenula priprema za njegovu izradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare