Niš će umesto 34 imati 29 osnovnih škola

NIŠ

Gradsko veće usvojilo je danas na sednici  Predlog odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Niša.

Ovim predlogom Niš će, umesto dosadašnje 34 škole i 52 isturena odeljenja, imati 29 škola i nepromenjen broj isturenih odeljenja.

Pet škola na seoskim područjima izgubilo je status matičnih jer su sa malim brojem učenika i administrativno će biti pripojene većim školama, koje se nalaze na teritoriji iste opštine .

To su škole koje imaju manje od 450 učenika.

Kako je na sednici Gradskog veća rečeno ništa neće promeniti za decu i roditelje. Đaci će  nastaviti da nastavu pohađaju u svojim učionicama.

Gradski većnik zadužen za obrazovanje Mirko Zečević ističe da je reč o administrativnom pripajanju.

 “Suštinskih promena nema, učenici i nastavni kadar, kao i druge službe u školi, i dalje ostaju u istim objektima i nastavljaju da rade. Nismo “ugasili” nijedno odeljenje, pa ni ona sa dva-tri učenika u selima”, rekao je Mirko Zečević, gradski većnik zadužen za obrazovanje.

Promene se odnose na školu “Branko Radičević” iz Gabrovca, koja je pripojena Osnovnoj školi “Sreten Mladenović Mika”, malčansku školu “Jovan Jovanović Zmaj”, kojoj je sada  matična matejevačka škola “Karađorđe”, a OŠ “Vojislav Ilić Mlađi” pripojen je gradskoj školi “Ivo Andrić”. Takođe, za jelašničku OŠ “Đura Jakšić” odsada je matična banjska OŠ “Ivan Goran Kovačić”, a za OŠ “Stevan Sinđelić” matična postaje niška škola “Stefan Nemanja”.

On je naglasio da je pitanje “šta će biti sa direktorima” pripojenih škola u nadležnosti Školske uprave.    

  Kada je reč o novoizrađenoj mreži predškolskih ustanova u okviru “Pčelice”, nije bilo krucijalnih promena, prema rečima Zečevića.

 “Jedina bitna promena je to što će se u školi “Carica Jelena” formirati predškolska grupa, koje do sada nije bilo”, zaključio je Zečević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare