Otvorena nova zelena pijaca

VRANJE

U naselju Ogledna stanica u Vranju, u sredu, je zvanično otvorena zelena pijaca, koju su obišli gradonačelnik Slobodan Milenković i direktor JKP ,,Komrad“ Momir Stojiljković.

Mnogo truda i rada uloženo u završetak ovog objekta čija je izgradnja počela pre nekoliko godina, rekao je gradonačelnik.

,,Nova zelena pijaca prostire se na 620 kvadratnih metara, od toga je nadstrešnicom pokriveno 500 kvarata, ispod koje je planirano postavljanje 60 tezgi za prodaju, dok preostalih 120 kvadrata predstavljaju zatvoreni deo pijace u kojem se nalazi prostorija za prodaju mlečnih proizvoda. Postavljena je ograda i izgrađen parking prostor za 21 vozilo. Obezbeđeni su upotrebna dozvola i sva  prateća dokumentacija, tako da je objekat potpuno bezbedan za korišćenje. Grad je finansirao kompletnu  izgradnju objekta, a za ove namene uložena su sredstva u visini od oko 18,5 miliona dinara“, rekao je Stoiljković.

,JKP ,,Komrad“ je dobio ovaj objekat na korišćenje koje je odlučilo da u narednom periodu prodavce stimuliše tako što će njihove usluge biti besplatne.

„Tezge za izlaganje poljoprivrednih proizvoda se neće naplaćivati, kao ni izlaganje mlečnih proizvoda u prostoriji predviđenoj za te namene. Cilj nam je obezbeđivanje što veće i bolje ponude na ovom mestu, kako bi građani bili zadovoljni“, rekao je Stojiljković.

On je dodao da je u narednom periodu u planu otvaranje kvantaške pijace na lokaciji kod Železničke stanice.

Kamen temeljac za novu zelenu pijacu u naselju „Ogledna stanica“ u Vranju položen je polovinojm aprila 2016. godine.

Bilo je planirano da bude završena za 60 dana.

Bilo je to u vreme predizborne kampanje, tako da je realizacija ove značajne investicije vrlo brzo bila zaustavljena.

Ovoj pijaci sa okolnim selima gravitira oko 20.000 stanovnika.

Realizacijom ovog projekta biće rešena vanpijačna prodaja u gradu.

Pijaca je izuzetno važna za mala poljoprivredna gazdinstva koja mogu ovde da izlože i prodaju svoje proizvode.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare