Nina Stanisavljević oborila dva državna rekorda

LESKOVAC-SKOPLJE

Najveću senzaciju na medjunarodnom plivačkommitingu u Skoplju  napravila je kadetska reprezentativka Srbije Nina Stanisavljević, koja je u subotu uspela da obori rekord Srbije za devojčice do 14 godina u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 28:67 ( prethodni je 2013. postavila plivačica Vojvodine Vanja Murtin i iznosio je 28:91 ), dok je u nedelju uspela da obori još jedan rekord Srbije, ovog puta u disciplini 50 metara ledjno sa vremenom 30:02 ( prethodni je 2015. postavila takodje plivačica Vojvodine Andrea Todorović i iznosio je 30:17).


Nina je iz 16 trka osvojila 16 medalja i to 9 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane.

Odličan nastup imao je i Petar Stanisavljević koji je osvojio dva srebra i tri bronze u izuzetno jakoj konkurenciji.

Proteklog vikenda u Skoplju se održao pravi plivački spektakl.

Na bazenu SC “Boris Trajkovski”, borilo se oko 350 plivača iz 10 država i to: Makedonije, Srbije, Italije, Češke, Grčke, Bugarske, Albanije, Slovenije, BiH, Irske, gde je plivalo i nekoliko učesnika Olimpijskih igara.
Boje Leskovca i plivačkog kluba Dubočica su branili sestra i brat Nina i Petar Stanisavljević, koji su se vratili u Leskovac sa osvojene 22 medalje, od čega devet zlatnih, pet srebrne i osam bronzanih.

“Mi smo ponosni na svu našu decu i uvereni smo se da će biti još lepih vesti, možda i još koji rekord do kraja godine, jer nas očekuju još tri jaka takmičenja u novembru i decembru”, kažu u Plivačkom klubu “Dubočica” čiji su članovi Nina i Petar Stanisavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare