Kamberi: Iz Prištine stiglo 40.000 evra za školu u Samoljici  

BUJANOVAC

 

Dva dana nakon posete kosovskog ministra pravde Abelarda Tahirija opštini Bujanovac, kako se navodi na zvaničnoj facebook stranici predsednika opštine Šaipa Kamberija, iz Prištine stiže donacija od 40.000 evra za renoviranje osnovne škole u selu Samoljica.

„Pored odobrenih sredstava, samo prisustvo kosovske vlade u implemetaciji konkretnih projekata budi nadu žitelja opštine“, navodi se u zvaničnoj objavi.

„Želimo da renoviranje škole bude početna tačka u konkretnoj podršci u realizaciji i ostalih projekata.“

Inače, Tahiri je prilikom prošlonedeljne posete Bujanovcu obećao „veće prisustvo kosovske vlade u Preševskoj dolini i pomoć u realizaciji infrastrukturnih i projekata u oblasti kulture“.

Za lokalnu samoupravu stižu donacije i iz UNDP. Kako je najavio predsednik opštine na poslednjoj sednici Skupštine, održanoj prošle nedelje, iz UNDP i evropskih fondova se očekuju sredstva za nabavku kamiona – smećara od 12 tona za JP „Komunalac“ i sredstva za izgradnju bunara i rešavanje pitanja vodosnabdevanja u Velikom Trnovcu.

Na zvaničnoj stranici opštine Bujanovac je objavljen dopis u kome se obaveštava lokalna samouprava da je Upravni odbor projekta „Otvorene zajednice – uspešne zajednice“ odobrio sredstva za realizaciju ovih „aktivnosti od značaja za opštinu Bujanovac“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare