Nikolić: Situacija nepovoljna, u julu tri smrtna slučaja

LESKOVAC

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovca Aleksandra Nikolić je epidemiološku situaciju ocenila kao nepovoljnu, rekavši da se na teritoriji grada stalno registruje porast broja pacijenata na bolničkom lečenju u kovid bolnici sa srednje teškom i i težom kliničkom slikom, odnosno pneumonijom.

„Ukoliko se ovakav trend nastavi i narednih dana, ukazaće se potreba za proširenjem kapaciteta kovid bolnice radi prijema novoobolelih na bolničko lečenje. I dalje se pored kontakata registruju i pojedinačni slučajevi, a na prvom mestu je radno aktivno stanovništvo, a na drugom penzioneri. Trenutno se čeka 475 rezultata testiranja. Od 1.7.-12.7. na teritoriji Grada Leskovca je prijavljeno tri smrtna slučaja od kovida 19.“

Nikolić je napomenula i da je do sada na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno 1050 slučajeva obolelih od virusa kovid-19.

„U Leskovcu je zabeleženo 820 slučajeva, u Vlasotincu 120, Lebanu 60, Bojnik 28 i Medveđa 22.

Iz Zavoda za javno zdravlje je jutros saopšteno da u protekla 24 sata nije stigao ni jedan rezultat iz laboratorije “Vatreno oko” a juče je saopšteno da se čeka na rezultate za još 549 poslatih uzoraka.

Nije jasno odakle je direktorka te ustanove “izvukla” brojku od 475.

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
plata direktorke
plata direktorke
9 meseca pre

Za ovu gospodju situacije je povoljna. Koliku platu ima, zna li se?

nezakonito vd stanje
nezakonito vd stanje
9 meseca pre

Da li je direktorka ZZJZ jos u vd stanju koje je zakonom ograniceno samo na godinu dana i koliko dugo, jer je to nezakonito, prevrsila je zakonski rok Ona nije vise direktor. Nezakonito se lazno obraca i obmanjuje gradjane. Naprednjaci krse zakone na svakom koraku, a teraju gradjane da se pridrzavaju.Veceras postavite to pitanje i trazite uvid u dokumentaciju kad je postavljena pre koliko godina i jos je vd?

vd stanje duze od 1 godine
vd stanje duze od 1 godine
9 meseca pre

Nije jedina, znas li koliko ima direktora koji su duze od jedne godine u vd stanje? Evo, ako neko zna da ih pobriji, izvolte.