Nikolić i Misirslić najavili odlazak u dečije sirotište u Ugandi

VRANJE

Profesor sporta i humanitarac Marko Nikolić sa humanitarkom Tamarom Misirlić iz Vranja najavio je na društvenim mrežama odlazak u sirotište afričkoj zemlji Uganda tokom juna kako bi deci obezbedili pijaću vodu, hranu, odeću.

,,Tamara i ja odlučili smo da pokrenemo jednu prelepu humanu misiju, a to je da pomognemo jednom od sirotišta u Africi. Plan je sledeći: Želim da im napravimo makar dva bunara i da im obezbedimo hranu, vodu, odeću, obuću, knjige, igračke. Tamo gde idemo deca umiru od gladi i žedji. Jedan bunar pokriva oko 20 porodica. Ovo će biti dug put i jedna velika humana misija. Krećemo početkom juna, ostaćemo koliko treba”, rekao je NIkolić.

Naziv misije je ,,Zajedno možemo. Idemo tamo”. Podsetio je da svakoga dana deca umiru od gladi i žedji u Africi i da je zbog toga odlučio da sa Tamarom pokrene ovu humanu misiju.

U Africi će kako je Nikolić naveo na društvenim mrežama ostati sa decom oko mesec dana ili koliko bude potrebno.

Misirlić navodi da je uzbuđenje neprocenjivo dok se spremaju za putovanje u Afriku.

 ,,Želja da pokažemo svetu da Srbija nije samo zemlja sa bogatom istorijom i kulturom, već i dom divnih i humanih ljudi, pokreće nas ka ovom putovanju. Naša misija nije samo donošenje hrane i vode, već pružanje ljubavi i saosećanja onima kojima je to najpotrebnije. Verujemo da svet može biti bolje mesto, i da svako od nas može doprineti tom cilju. Zato odlazimo, sa nadom u bolje sutra i sa uverenjem da svaka mali gest može napraviti veliku razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija”, rekla je ona.

Kada budu bili u Africi podeliće podatke Nikolićeve fondacije koja je još uvek u osnivanju i na koju će biti moguće uplatiti pomoć za decu, a do tada će ličnim novcem kako navode izdvojiti pomoć.

,,Ako se ljudi budu uključili onda ćemo im obezbediti mnogo više od onoga sto smo planirali”, rekao je Nikolić za JUGpress. (kraj)DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare