Ko i kako čuva pse u Leskovcu?

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i predsednik Gradskog veća je danas, kako je rekao, nezavisno od tačke dnevnog reda, zamolio šefa Odeljenja za privredu i poljoprivredu Radeta Velinova, s obzirom da, kada su psi u pitanju i njihovo čuvanje, pod njegovom ingerencijom, da se promeni uredba o tome.

„Ne može u normativima da stoji da vlasnik može da ima neograničen broj pasa, jer je to nemoguće. I da bude član Kinološkog društva. Šta to znači biti član, samo da je platio članarinu? Ili da ima odgajivačnicu, pa je registrovan kao odgajivač i može da ima toliko. Jer, ima toliko primedbi, naročito preko puta mesne zajednice „Južnomoravskih brigada“… Slao sam inspekciju, pre dva dana je bilo preko 30 pasa u jednom dvorištu koji niti se hrane, niti se poje, niti imaju adekvatne uslove… Vaša je ingerencija, napravite novu odredbu, uredbu, nove članove koje ćemo uvažiti na nivou lokala. Ne možete da budete pasivni i da se ništa ne dešava, a da grad plaća… Pratite šta se dešava, nemojte da svake godine bude isto i da se ništa ne dešava.“

Cvetanović je, uz konstataciju da i sam ima pet pasa, ali da su na različitim lokacijama, zatražio da se u toku ovog meseca to uradi. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Čarli
Čarli
9 dana pre

Primam opklade da će od svega da bude po onoj narodnoj – “Tresla se gora – rodio se miš”. Ako ne verujete, proverite kroz mesec dana; čini mi se da je gradonačelnik tolko dao rok. Taman da se zaboravi.

Mile Rudare
Mile Rudare
10 dana pre

Pitali li ste šta sa držaocima polulegalnih “azila” koji se finansiraju ko zna odakle i netransparentno, a čiji se vlasnici pozivaju na gradonačelnika i neke opd njegovih saradnika i onda ih inspekcija NE kontroliše, a oni se bahate?

Potop
Potop
10 dana pre

A šta će biti sa lutalicama.Pa predsednik skupštine grada Đurović ispred bivšeg ELU centra hrani 6-7 lutalica i niko ne može da prođe a da ga ne laju ili napadaju.Kabadahije koje su zasele na vlast i za njih zakoni ne važe.

Naopako
Naopako
10 dana pre
Odgovori  Potop

To sto hrani lutalice je dokaz da je čovek na mestu i sa empatijom.. Za razliku od mnogih drugih, prolazite pored jadnih pasa i ni koru hleba da bacite.. Sramota za vas takve a ne za njega!

Potop
Potop
9 dana pre
Odgovori  Naopako

Prijatelju nemam ja ništa protiv lutalica ali kada šetam bar pet čopora nas napadne.Moj pas mora da bude vakcinisan čipovan na povocu sa korpom dok drugi mogu šta hoće.E tako je i sa ljudima u Srbiji neki su vaspitani učeni pošteni dok su drugi spremni na sve podvale mućke i kreću se u grupama.Takvi danas vladaju a za nas ostale koji se držimo pravila i poštenja nema mesta jer kod nas nema kompromisa kada je poštenje u pitanju što se za njih ne može da kaže.
Taka kod životinja tako i kao ljudi pa ko razume neka razume a ko ne neka malo čita i uči a ne da se lakta po strankama.