Nije zasedao ni gradski Savet roditelja zbog protesta

LESKOVAC

Do ovog trenutka nije održan ni sastanak Saveta roditelja, koji postoji na nivou grada, saznaje JUGpress.

Predsednica ovog saveta Nataša Kocić  je prekinula vezu i poslala oficijelnu poruku da je zovemo kasnije a na sms u kome je objašnjen razlog poziva nije odgovorila.

U leskovačkim srednjim školama se od juče (utorak) održavaju sastanci vezani za proteste u kojima su učestvovalki i srednjoškolci a predvodile ih navijačke grupe.

Kako nam je rečeno u nekoliko škola, proverava se prisustvo učenika nastavi u ponedeljak a navodno su upućeni i pozivi roditeljima dece koja nisu bila na časovima da dodju u školu i obrazlože odsustvo.

Organizuju se i radionice na kojima se govori o  opasnostima od ekstremizma i govor mržnje a uključeni su u djački parlamenti.

Nalog o kontroli je stigao i od ombusmana, rečeno nam je u nekim školama.

Profesori nam , pak, kažu da je njima oduzeta vaspitna uloga raznim merama i nalozima Ministrstva prosvete i da oni mogu samo da razgovaraju sa decom.

A u Leskovcu se pojavila vest da je u utorak jedna grupa od sedam-osam mladića sa crnim kapuljačama oko 13 sati prolazila Vlajkovom ulicom i skandirala „ubi, zakolji da peder ne postoji“ a u leskovačkoj policiji kažu da oni nemaju zabeležen niti prijavljen takav dogadjaj.

U medjuvremenu nam mladi iz Leskovca prenose da su poruke , koje su bile objavljene u nedelju popodne i ponedeljak na pojedinim fejsbuk nalozima , a u kojima se poručivalo da „pederi neće šetati Leskovcem“, i pozivano na sastanke, izbrisane.

„Spontani“ protesti u Leskovcu, u kojima su učestvovali i srednjoškolci su, smatraju neki naši sagovornici iz bezbednosnog milje, ipak bili očigledno organizovani preko društvenih mreža posle lažnih objava da će se u ovom gradu u ponedeljak organizovati Gej parada.

Sve ovo je izazvalo veliko uznemirenje u gradu.

Lokalne vlasti se do sada nisu oglasile ni na koji način o ovom dogadaju a govor mržnje na prostestima i napade i pretnje upućene novinarima osudio je najveći broj opozicionih stranaka koje deluju u Leskovcu.

Neke i nisu.

Uzgred, lokalne vlasti se nisu oglašavale ni kada su bili incidenti u romskim naseljima prošle godine niti iscrtavani kukasti krstovi po gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
4 godine pre

Citat :”Predsednica ovog saveta Nataša Kocić je prekinula vezu i poslala oficijelnu poruku da je zovemo kasnije a na sms u kome je objašnjen razlog poziva nije odgovorila”.Molim Vas nemoj te se ljutiti zbog toga što se nije javila kada znate i sami da nije smela da Vam da odgovor,a da ne pita šefa.