Nije teško… voleti grad

LESKOVAC
Dragan Jovanović, stanovnik Leskovačkog naselja Dubočica, godinama samoinicijativno preduzima čitav niz akcija koje za cilj imaju poboljšanje, ili bar očuvanje nivoa pristojnog života u uslovima urbane sredine.

Bez njegovog direktnog učešća bilo je teško zamisliti revije u malom fudbalu koje su se, u letnjim mesecima, održavale na sportskim terenima mesne zajednice, a poznaju ga dobro i ne retki posetioci improizovane teretane koju je Dragan najpre napravio od pomoćnih prostorija, a zatim i oslikao muralima sa temama iz bogate istorije Srbije.


Ovih dana, Dragan vreme provodi na improvizovanoj skeli sa koje, na slobodnoj površini zida jedne od zgrada u Naselju Dubočica, staroslovenskom azbukom ispisuje poruke nepravedno izbačene iz đačkih knjiga istorije i jezika. Uglavnom ćutljiv, samo je odgovorio da poduhvate oslikavanja finansira sam i uz pomoć svojih prijatelja, ali i da je spreman da svoje umeće postavi i na praznim fasadama drugih zgrada u naselju… Ako mu dozvole.

Prati
Obavesti me o
guest
6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nidžo
Nidžo
8 Avgusta, 2020 9:54 pm

Gale, svaaka čast. Ovaj momak sw bavi i humanitarnim radom. Prijatan, fin i u svakom smislu jedan dobar komšija. Pozdrav od bradatog komšije!

trackback

[…] Izvor: Jugpress.com […]

Goran
Goran
1 Avgusta, 2020 11:12 pm

Komšija za diku i ponos, kapa dole!

Cake
Cake
1 Avgusta, 2020 8:25 pm

Bravo Gale!!!

bravo!
bravo!
1 Avgusta, 2020 10:30 am

Bravo Dragane! Kako je divno videti ljude od inicijative, koji su kreativni, pozitivno uticu na okolinu, dajuci svoj primer. Svaka cast. Dragane, tebi i takvima, hvala sto postoje!!!

RaLe
RaLe
1 Avgusta, 2020 9:39 am

Dragi mi je da postoji motiv da se uradi nesto lepo i interesantno za naselje.
Inace kao malo stariji komsija i poznanik mislim da je Dragan i celo to drustvo oko njega skroz Ok. Nadam se da ce nastaviti sa akcijama.

Проститутки Бишкека
6
0
Ostavite komentar.x
()
x