Neuspešan prvi pokušaj prinudnog uklanjanja : Bašta kafića i dalje na travnjaku

BUJANOVAC

Ono što je predsednik opštine juče obećao – sređivanje gradskog trga, Komunalna inspekcija je jutros pokušala da realizuje, ali za sada neuspešno.
Naime, skladu sa najavom predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija da će nadležne službe razrešiti trenutno stanje sa nelegalnim baštama kafića na gradskom trgu, Komunalna inspekcija je pokušala da ukloni baštu kafiću „Avenue“, koja zauzima javne zelene površine, ali je vlasnik fizički sprečio izvršenje.


Komunalni inspektor Ibro Idić izjavio je za JUGPress da će za izvršenje biti zatražena asistencija policije.
„Radimo u skladu sa zakonskom procedurom. Pokušali smo prinudno uklanjanje, ali s obzirom da nas je vlasnik fizički sprečio bili smo prinuđeni da obustavimo postupak. Za naredni pokušaj ćemo zatražiti pomoć policijskih službenika“, kaže Idić.
Komunalna inspekcija je dužna da asistenciju policije zatraži 5 dana pre nego što zakaže novo izvršenje, što po Idićevim rečima znači da će izvršenje biti sprovedeno u toku sledeće nedelje.
On je, ipak, ostavio mogućnost da vlasnik sam ukloni nelegalnu baštu u narednim danima.
Inače, jedan od vlasnika lokala, kako se predstavio, rekao nam je da će baštu skloniti sam u roku od nekoliko dana.

„Sačekaću da prođe praznik Bajram, to je za nekoliko dana, posle toga ću skloniti. Video sam kako i gde drugi postavljaju bašte pa sam i ja tako. Sada sklanjaju, legalizuju, moraću i ja“, rekao nam je.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare