Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije

VRANJE


Protivepidemijske mere u Vranju se ne poštuju u potpunosti, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić, nakon sastanka koji je u ovom gradu održan na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić, zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

On je dodao da lokalna samouprava i nadležne inspekcijske službe preduzimaju mere, ali se one moraju intenzivirati. Najavio je obilazak kovid ambulante, vakcinalnih punktova i Zdravstvenog centra i eventualni predlog novih mera.

Prof. dr Vekić je govorio i o slučaju Vranjanca Slađana Antića, koji je revakcinisan vakcinom drugog proizvođača. Ovaj vranjski muzičar primio je prvo vakcinu fajzer, a revakcinisan kineskom vakcinom.

„Procedura nije do kraja ispoštovana. Ne želim da prejudiciram i javnost će o svemu biti obaveštena nakon sprovedenog nadzora“,  istakao je Vekić.

Prof. dr Branislav Tiodorović je rekao da je najvažnije da se ovaj građanin oseća dobro.

I on se osvrnuo na trenutnu epidemiološku situaciju i apelovao na građane da shvate ozbiljnost situacije.

„Činjenica je da imamo povećanje broja zaraženih i da stepen odgovornosti i discipline treba povećati na još viši nivo. Lokalna samouprava preduzima sve potrebne mere, ali je neophodno i da građani shvate ozbiljnost situacije“, kazao je Tiodorović.

On je rekao da se mora povećati inspekcijska kontrola, a da novi rezultati pokazuju da škole nisu izvor zaraze.

Izneo je još uvek nezvaničan podatak da je u 30 odsto slučajeva reč o britanskom soju korone.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je naglasio da će lokalna samouprava u narednom periodu insistirati na poštovanju i strožoj kontroli mera i da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti, kako bi predupredili dalje širenje zaraze.

Gradonačelnik je izneo i podatak da je do sada imunizacijom obuhvaćeno oko 17.000 ljudi.

Što se tiče Vranjanca koji je revakcinisan vakcinom drugog proizvođača Milenković je rekao.

„Lično sam se čuo sa Slađanom Antićem i ovakvi nemili događaji se ne smeju ponoviti“.

Sastanku u Vranju su prisustvovali i specijalni savetnik u kabinetu premijerke Vukašin Grozdić, predstavnici Batuta i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare