„Neonski bluz“ Dejana Stojiljkovića na licitaciji

NIŠ

Zbirka pripovedaka „Neonski bluz“ za koju je Dejan Stojiljković, jedan od najčitanijih srpskih pisaca današnjice i poznati Nišlija, nedavno dobio i Andrićevu nagradu, nalazi se na novoj licitaciji LFN.                          

Licitacija je otvorena i odvija se isključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do petka, 17. decembra u 16 sati. Početna cena je 2.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

Pored knjige sa ličnom posvetom koju će potpisati autor, za pobednika licitacije obezbeđeno je piće i druženje sa Dejanom Stojiljkovićem.

                        Čuveni Nišlija Dejan Stojiljković je prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista. Objavio je romane: Konstantinovo raskršće; Duge noći i crne zastave; Znamenje anđela; Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) Olujni bedem; Dukat za lađara; kao i prozne zbirke Leva strana druma; „Low life“, Kišni psi i Neonski bluz. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima. Laureat je prestižne književne nagrade „Miloš Crnjanski“ za roman Konstantinovo raskršće i odnedavno dobitnik Andrićeve nagrade za Neonski bluz. Proza Dejana Stojiljkovića je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački, italijanski, kineski i francuski.

                        Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Pisao je scenario za obe sezone serije „Senke nad Balkanom“ zatim za serije „Žigosani u reketu“ i „Feliks“ kao i dokumentarnu seriju „Istorija Niša“ i film i tv seriju „Toma“ koji je ove godine izazvao ogromnu pažnju. Stojiljković živi i stvara u Nišu, gradu u kome je rođen.

                         Inače, ovo je druga licitacija LFN na kojoj se nalaze dela Dejana Stojiljkovića. Krajem 2020. godine, potpisani primerak knjige „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ kupio je Siniša Parezanović iz Niša.

                                LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana.  U ovoj godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare