NENAD POPOVIĆ U NAVALINU

LESKOVAC

Danas ovde u Jablaničkom okrugu gde je preko 50% proizvodnje u poljoprivredi, izuzetno je važno pomoći poljoprivrednicima, kojima su danas potrebni krediti, ali dugoročni krediti, na rok od 15-20 godina sa grejs periodom od minimum pet godina i sa niskom kamatom od 1-2% godišnje, rekao je u selu Navalin kod Leskovca Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije (SNP) I dodao da je veoma važno za Leskovac da se ovde otvori kancelarija za saradnju sa Rusijom.

 

“ To je jedini način kako možemo da konkurišemo poljoprivrednicima iz svih evropskih zemalja, jer baš oni imaju ovakve uslove za kredite. Izuzetno je važno da se svi krediti iskoriste za nove tehnologije, za plastenike, za savremen pristup mehanizaciji koja može da pomogne da poveća obrt poljoprivredne proizvodnje, a takođe da se koriste sve najmodernije tehnologije i što se tiče navodnjavanja o drugih elemenata,  kako bi se ovaj deo,  koji je izuzetno pogodan za poljoprivredu,  bio još bolji i  konkurentniji sa evropskim proizvođačima”, rekao je Popović.

“ Ovde u Leskovcu postoje velike i izvanredno dobre investicije, Aktavis, Falke, to su velike kompanije koje praktično 100% onog što proizvedu izvoze, a pogotovu mislim da 90% izvoze na teritoriju Ruske federacije. To su velike kompanije koje na teritoriju Ruske federacije mogu da izađu same, preko svojih matičnih kompanija u Americi ili Nemačkoj, ali poljoprivredni proizvođači, pogotovo oni mali teško mogu da izađu na zahtevno rusko tržište sami”, dodao je on.

“. Zato smatramo da je potreban organizacija koja će pomoći poljoprivrednicima da na jednom mestu mogu da donesu svoje proizvode, da ih tamo otkupe organizacije koje su za to zainteresovane, pre svega iz ruske federacije, da se tamo skladište i tu je neophodna pomoć države. Ono što je najvažnije za Leskovac i što u budućnosti mora da se uradi je da se otvori kancelarija za saradnju sa Ruskom federacijom grada Leskovca i celog regiona, gde bi na jednom msetu mogli da dobiju sve informacije, a,  s druge strane,  da se pomogne poljoprivrednicima da sistemski i sveobuhvatno mogu da izvoze na zahtevno rusko tržište”, rekao je Popović koji je u Navalinu obišao domaćinstvo Jovice Stojkovića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare