Nenad Popović promovisao konkurs za razvoj inovacija u Leskovcu

LESKOVAC

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović  razgovarao je danas u Leskovcu sa privrednicima sa juga Srbije o konkursu za razvoj inovacija  na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara .

On je danas rekao da “ domaća industrija, zasnovana na inovacijama i informacionim  tehnologijama, vodi Srbiju u budućnost.”

Popović je rekao da može da se aplicira za dva programa.

„Prvi program namenjen je za mlade kompanije koje posluju najviše tri godine i za njih su dodeljena sredstva do 10 miliona dinara. Drugi program je namenjen svim kompanijama koje razvijaju tržišno konkurentnu inovacionu tehnologiju i za njih su dodeljena sredstva u visini do 37 miliona dinara“, rekao je Popović .

On je rekao i da će se podržati  “ industrija koja je namenjena izvozu, koja podiže našu konkurentnost kao države, i donosi nova radna mesta za mlade inženjere u Leskovcu i Srbiji””.

Konkurs je otvoreno do 1. septembra a na njemu mogu da konkurišu I mladi, inovativni ljudi, koji su tek osnovali svoju  kompaniju.

On je najavio I otvaranje novog tehnološkog parka u Nišu u septembru.

Popović je istakao značaj binzins inkubator centara.

On je, na pitanje novinara JUGpressa da li će ovaj program biti promovisan I na Kosovu I Metohiji, rekoa da “da svi mogu da konkurišu, naravno I ljudi sa Kosova I Metohije” koje je, dodao je “sastavni deo Srbije”.

Direktor Fonda za inovacionu delatnost Ivan Rakonjac rekao je da ovaj fond postoji od 2011. godine, da je od tada do 2015. godine podržano više od pedeset projekata preko kojih je oko 400 osoba dobilo posao.

On je rekao I da do sada podršku nije dobio nijedan projekat iz Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare