NDB: Problematična tužba Milenijum tima

BEOGRAD

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd (NDB) Dobrica Veselinović izjavio je danas povodom pripremnog ročišta na suđenju po tužbi Milenijum tima protiv te organizacije, da je Milenijum tim “kriminalna organizacija bliska Srpskoj naprednoj stranci”.

Veselinović je na konferenciji za novinare ispred Palate pravde rekao da je to jedna od dve tužbe od po 100.000 evra protiv njega i Ne davimo Beograd zbog povrede vrednosti žiga Milenijum tima pošto je NDB ukazivao “na štetne poduhvate i projekte” te kompanije.

Dodao je da je povod tužbe štetna privatizacija Instituta Goša i plan za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na njegovom mestu.

Član pravnog tima NDB Vladimir Dragaš rekao je da je tužba bazirana na “neuobičajenoj pravnoj konstrukciji” jer Milenijum tim tuži NDB zbog objave na sajtu te inicijative, u kojoj je vest da je grad Beograd pokrenuo postupak uvida u nacrt plana o uređenju prostora na kome je Institut Goša povezan sa “suštinski vrlo upitnim privatizacijama”.

Istakao je i da je problematično u tužbi što upotrebe žiga Milenijum tima nije bilo, da se NDB ne bavi privrednim delatnostima pa nije jasno kako je objavom, u kojoj se kritikuje gradska vlast, moglo da dođe  do smanjenja vrednosti žiga kompanije koja se bavi građevinskim radovima.

Dodao je da je Milenijum tim tužio i medije i istaknute opozicione aktiviste po sličnoj pravnoj osnovi i da je svuda tražena naknada od 100.000 evra.

Dragaš je rekao da je cilj tužbi možda bio da zaplaši druge da ne iznose kritičke tonove u javnost i onemoguće medije da izveštavaju, pogotovo što je Milenijum tim nakon kritika da želi da spreči medije da izveštavaju, tužbe smanjio na “simboličnih 1.000 evra”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare