“NAUK NIJE BAUK” OSMI PUT

NIŠ

Osmi festival nauke – „Nauk nije bauk“ biće održan od  1. i 2. aprila u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, od 10:00 do 19:00 sati.

Radi se o festivalu koji je napravljen sa ciljem da promoviše nauku kroz zanimljive, edukativne, ali pre svega interaktivne sadržaje – upravo zbog toga je moto ovogodišnjeg festivala uči drugačije. Zato ne treba da čudi činjenica da, iako je festival najzanimljiviji mlađim generacijama, u  publici  festival zaista ima Nišlija svih uzrasta.

 

Ovogodišnji festival zaista će nadmašiti sve rekorde koje su  postavljeni  u poslednjih sedam godina. Planirano je 80 postavki, više od 1.000 učesnika, naučna bina na kojoj će se svakog sata održati po jedna zanimljiva prezentacija, zanimljiva i vredna predavanja u amfiteatru fakulteta,           10 interaktivnih radionica za posetioce festivala. preko 30.000 posetilaca.

 

Osim zanimljivih postavki koje su pripremili učesnici iz različitih osnovnih i srednjih škola, kao i timovi sa skoro svih većih fakulteta i  gosti iz inostranstva,organizaor  izdvaja  nekoliko nesvakidašnjih sadržaja

Prezentacija Drumske strele – Formule 1 koja se pravi na beogradskom Mašinskom fakultetu u Srbiji,

premijerno prikazivanje i testiranje aplikacije Vučilo – Dolina magičnih reči, namenjenoj za učenje i vežbanje pravopisa, jedna od pobedničkih ideja na takmičenju Superste. postavka Okeanijum koju je omogućio Centar za promociju nauke, promocija ekološke gradnje i maketa naselja Novi Niš, Interaktivno Skajp predavanje stručnjaka iz svemirske stanice NASA, fenomenalna predstava Žene velikani, ponos Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša,  i predstava “Voda”  koju će izvesti tim iz OŠ „Stefan Nemanja“.

Radionica snimanja filma tokom trajanja festivala, radionica arheološkog iskopavanja koju je pripremio tim za istraživanje neolitskog naselja Ploča, takmičenje u kreativnosti korišćenjem popularne igre Minecraft i još mnogo toga – od ekologije do robota i novih programskih aplikacija.

Svakako još jedan kuriozitet vredan pomena je i Instagram mašina. Posetioci koji se tokom festivala budu slikali svojim mobilnim telefonima i objavljivali svoje fotografije pod haštagom #nauknijebauk moći će da besplatno naprave polaroid fotografije i na taj način ponesu kući još jednu uspomenu sa osmog festivala Nauk nije bauk.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare