Natalija, Irina i Aleksa pobednici 15. takmičenja za frankofonu pesmu

NIŠ

Finalno Takmičenje za frankofonu pesmu u Nišu, 15. po redu, održano je pred prepunom salim u Narodnom pozorištu.

Organizator finalnog takmičenja je Francuski institut Niš uz podršku m međunardne organizacije Frankofonije, Francuskog instituta u Srbiji, ambasada Kanade i Francuske u Srbiji, SKC Niš i EXEnet-a Niš.

Žiri  je odlučivao u sastavu :  Njena Ekselencija Kati Čaba Ambasador Kanade u Srbiji, Makedoniji/FYROM i Crnoj Gori,Njegova Ekselencija Seyf-Allah Rejeb, Ambasador Tunisa u Srbiji, Žan-Batist Kizen, direktor Francuskog instituta u Srbiji, savetnik za saradnju i kulturu, Milena Injac, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent, Sesil Leke Folkini,  rukovodilac regionalnog frankofonog centra za centralnu i istočnu Evropu u Sofiji; zamenica direktora regionalne kancelarije za centralnu i istočnu Evropu i dolazi nam iz Međunarodne organizacije Frankofonije, Dejan Najdanović – Najda, muzičar koji je pevao  u grupi Smak i Generacija 5.

 Pobednica kategorije Senior je Natalija Lazić iz Beograda koja je pevala pesmu « Il me dit que je suis belle »  od Patricia Kaas. Dobila je put u Francusku za dve osobe i imaće prilike da poseti neki jedan festival u Francuskoj. Nagradu dodeljuje Agencija Mondorama iz Niša i Francuski institut u Srbiji.

 Pobednica kategorije Junior je  Irina Filipović iz Niša koja je pevala « Ma philosophie » pevačice Amel Bent. Irina je dobila putovanje u Tunis, nagradu koju daje Ambasada Tunisa u Srbiji. Irina će takođe imati prilike da poseti jedan muzički festival u Tunisu.

 Ove godine publika je takođe glasala putem društvenih mreža i najviše glasova publike je imao Aleksa Žikić iz Kladova koji je nastupio sa pesmom « Ne viens pas» od  Roch Voisine Aleksa je dobio profesionalni mikrofon od Studentskog kulturnog centra iz Niša uz podršku Sky music centra iz Niša.

(Fotografije SKC)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare