Dr Nebojša Dimitrijević: Moralni je čin dati ostavku

VRANJE

Nakon tri slučaja koji su završili smrtnim ishodom u Zdravstvenom centru u Vranju, ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar ovlastio je direktora Opšte bolnice u Leskovcu, dr Nebojšu Dimitrijevića da ponovo radi na sređivanju situacije u ovoj medicinskoj ustanovi.

On je danas došao u Vranje i održao sastanak sa menadžmentom Zdravstvenog centra.

Sa konkretnim predlozima koje će dostaviti Ministarstvu zdravlja izaćiće će, kaže u javnost za dva dana.

 “Očekujem da će biti ostavki među načelnicima odeljenja na kojima ima problema. To je moralni čin. Sa načelnicima i dežurnim lekarima češće ćemo imati sastanke. Najbitnje je da im povećamo odgovornost u radu, da u organizacionom smislu  na viši nivo podignemo funkcionisanje Zdravstvenog centra kako bi pacijenti bili zadovoljni”, izjavio je dr Dimitrijević.

Kada je reč o tri smrtna ishoda koja su se od početka godine dogodili u ovoj medicinskoj ustanovi u Vranju, dr Dimitrijević je rekao da će istraga pokazati ko je u pravu.

 “Ne možemo, nažalost, da vratimo ljudske živote, ali moramo da pronađemo ljude koji će sprečavati da takvih slučajeva bude. Istraga će pokazati  ko je u pravu, a ko nije. Nije moje da komentarišem”, rekao je on.

Na pitanje da li će kod postavljanja novih načelnika biti presudna partijska pripadnost, Dimitrijević decidirano kaže da neće.

“Načelnici moraju da budu postavljani po stručnosti i organizacionim sposobnostima. Sve zaposlene na odeljenju načelnik mora da drži pod kontrolom. Tako moramo da postavimo sistem odgovornosti. Načelnik koji bude postavljen, ko god to bio, mora u svakom trenutku da ima presek stanja na svom odeljenju. Veća ovlašćenja, ali i veću odgovornost”, ističe novi koordinator.

On smatra da menadžment Zdravstvenog centra ne radi loše, ali o njegovoj eventualnoj smeni odlučuje minister, s obzirom da je to njegova nadležnost.

Ministarstvo zdravlja za manje od dve godine, dr Dimitrijevića po drugi put je zadužilo da sredi stanje u Zdravstvenom centru Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
3 godine pre

Zemljo Srbijo! U pravnoj uredjenoj zemlji ovaj covek bi ležao zatvor, a kod nas postaje direktor. Svi smo nesposobni a Dimitrika ce da nas opravi… Jadan i sebičan smo mi narod, kad nas ne zanimaju vise ove stvari, a zanima nas “zena od sultana” i slične gluposti!!!!

Isti moralni arsini
Isti moralni arsini
6 godine pre

Pal daj gu. Posle seks afera I kradja babica, odmah da das ostavku. Morala ne morala, ona je krala.