“Naše Porečje ” doniralo sportsku opremu za školsku salu

LESKOVAC

U nameri da pokažu da nisu zaboravili rodno mesto, a sa željom da doprinesu njegovoj revitalizaciji i promociji lokalnih vrednosti, grupa sadašnjih i nekadašnjih Vučjanaca, formirala je Udruženje ”Naše Porečje”. Prvom akcijom, Osnovnoj školi ”Bora Stanković”, donirali su rekvizite i sportsku opremu za fiskulturnu salu.

Misija Udruženja je da Porečje oživi i doživi preporod, a želja, da u komunikaciji sa relevantnim institucijama, sprovodi aktivnosti i realizuje projekte, koji će doprineti boljem kvalitetu života svih generacija, ističe Srdjan Mitić, dodajući da je donacija vučjanskoj osnovnoj školi, prva  u nizu planiranih akcija zaljubljenika u vučjanski kraj:

–          Osnivači udruženja su djaci ove škole i zato nam je bilo važno da prvu aktivnost usmerimo baš ka njoj. Želimo da bude što više dece, koja će koristiti ovu opremu. Donacija je vredna 50.000 dinara. Sredstva su prikupljena na Donatorskoj večeri u Beogradu, 31. oktobra i to je prvi put da su se Porečjanci okupili tim povodom. Bilo je vrlo emotivno, a kasnije smo, u dogovoru sa direktorom škole, kupili ono što je u ovom trenutku neophodno: strunjače, švedsku klupu, mrežu za odbojku i drugu sitniju opremu.

A novi rekviziti stižu u pravom trenutku, jer je škola upravo završila rekonstrukciju poda u fiskulturnoj sali:

–          Tek što smo završili renoviranje, pa je ,posle dužeg vremena, sala ponovo je zasijala. Hoblovan  je i lakiran parket i postavljen novi koš, za šta je obezbedjen novac iz budžeta grada Leskovca i uz  novčani prilog lokalnih privrednika, poput, Filipa Jorgaćevića, koji je učestvovao i u donaciji za postavljanje video nadzora.  U dogovoru sa članovima Udruženja ”Naše Porečje” kupljene su stvari koje su nam  bile neophodne i veoma sam srećan što će, u renoviranom prostoru, naši djaci  i nastavnici imati  sa čim da, znatno kvalitetnije, realizuju nastavu fizičkog vaspitanja, kaže direktor Miodrag Stojiljković.

Udruženje ”Naše Porečje” ima i konkretne planove za revitalizaciju vučjanskog kraja, za koji kažu da je potencijalni turistički centar južne Srbije:

–          Krećemo sa omasovljenjem udruženja. Već su nam se javili ljudi, koji žele da se uključe u čitavu priču. Svi se sa nostalgijom sećamo  kako  su Vučje i čitav kraj izgledali 6o-ih i 7o-ih godina prošlog veka i osnovni cilj nam je da promovišemo sve prirodne lepote i kulturno-istorijske potencijale. Kroz naš sajt podižemo nivo informisanja, a planiramo i izradu novih promo spotova, pošto je jedan već završen i može da se vidi na youtubu pod nazivom ”Vučje 4K”. Ideja je da Porečje postane turistički centar juga Srbije, jer teško da bilo gde unaokolo,  na jednom mestu možete naći lepotu prirode, dobro sačuvane tragove istorije i gostoljubivost, koja krasi ove vredne ljude.

Mitić je pozvao Vučjance i sve one, koji su, trbuhom za kruhom, otišli iz varošice podno Kukavice, da se priključe udruženju i daju doprinos oživljavanju Porečja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
"Наше Поречје " донирало спортску опрему за школску салу | Nase Porecje
4 godine pre