Narkotici najjeftiniji u Albaniji

TIRANA

Albanija je zemlja sa najjeftinijom drogom i najvećim potencijalom korisnika u regionu, podaci su Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal.

Prema podacima koje je prikupila Kancelarija UN, na tržištu narkotika, iako je reč o nelegalnoj trgovini, vladaju ekonomski zakoni ponude i tražnje – što veća ponuda cene su niže.

Podaci su pokazali da Albanija ima najniže cene u regionu kada je reč o hašišu i kokainu i ima najveći potencijal korisnika.

Stručnjaci koji su radili na ovom istraživanju kažu da je Albanija mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain.

Većina narkotika se prebacuje u države Evrope, ali određene količine ostaju u zemlji, što povećava ponudu, pa samim tim snižava cene.

Kao drugo, oni navode da je kupovna moć u Albaniji niska i da korisnici narkotika nisu u mogućnosti da kupuju skupu drogu, preneli su albanski mediji.

Prema podacima UNODC, cena kokaina u Albaniji košta prosečno 80 dolara, dok je prosek za region procenjen na oko 100 dolara.

Čak i kanabis je jeftiniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, pa se tako jedan gram marihuane može dobiti za samo pet dolara, dok se ista količina, na primer, u Crnoj Gori, prodaje za 26 dolara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare