Naprednjaci u Udruženju distrofičara

LESKOVAC

Savet za prosvetu i Savet za zdravstvo Srpske napredne stranke organizovali su druženje sa članovima Udruženja distrofičara. Ovakav vid saradnje održava se već više godina, a današnja akcija imala je dvojaki karakter, edukativni i humanitarni. Povodom Svetskog dana zdrave hrane, a uz pomoć kolega iz Saveta za zdravstvo, članovi Saveta za prosvetu SNS-a , upriličili su distrofičarima prezentaciju o principima pravilne ishrane, sa posebnim osvrtom na specifičnost njihove bolesti, a tom prilikom su podelili i korpe sa voćem i donirali su kancelarijski sto.
Predsednica Udruženja distrofičara Gordana Stojanović zahvalila se na na podršci i naporima da se za ljude sa hendikepom stvore bolji uslovi života.


„Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima Udruženja, članovima Saveta za prosvetu Srpske napredne stranke na donaciji, koja će nam mnogo značiti i olakšati rad. Lekarima Opšte bolnice i Doma zdravlja, u ime članova Udruženja, zahvaljujem na vremenu koje su izdvojili za naše kontrolne preglede i konsultacije. Ovakve posete nam mnogo znače, daju osećaj sigurnosti i ulivaju poverenje u humanost pojedinaca i čitave lokalne zajednice i pozitivan odnos prema ljudima sa invaliditetom.“
Ilija Đorđević, predsednik Saveta za prosvetu SNS, ističe da je saradnja plodna, ali očekujem da će u narednom periodu biti još intenzivnija.
„Ovi ljudi se godinama nose sa teškom bolešću, puni su životnog iskustva i posebne energije. Mi svojim učenicima i njihovim roditeljima stalno govorimo o neophodnosti prelaska na pravilnu ishranu, jer su deca i mladi populacija koja najčešće konzumira nezdrave instant proizvode. To nije jednokratna akcija, već kontinuirano delovanje, sve dok pravilna ishrana ne postane životna navika.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare