Napad na predsednika Hrvatskog novinarskog društva

ZAGREB

Predsedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću nepoznata osoba je presekla šrafove na točkovima automobila zbog čega je juče zamalo imao udes vozeći na autoputu.

On je na svom Facebooku objavio post u kojem objašnjava šta se desilo: „Danas posle podne nasred autoputa auto mi je poludeo. Počeo se tresti a potom krivudati“.

Kako ističe, uspeo je da zaustavi u zaustavnoj traci i video da mu je prednji desni točak iskrivljen a prednja plastična „maska“ izvaljena iz ležišta. „Kako je auto star prva misao bila je da je to uzrok. Ali, kako imam odličnog auto mehaničara koji mi popravlja automobile već gotovo 25 godina a auto je bio na tehničkom i registraciji pre dvadesetak dana ništa mi zapravo nije bilo jasno“, naveo je Leković.

Automehaničar je utvrdio da su dva zavrtnja na desnom prednjem točku presečena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. „Nije prvi put da se neko ‘igra’ zavrtnjima/šarafima na točkovima moga auta. Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno ‘drnda’ pa ne primetim odmah promenu“, istakao je Leković.

Glavni sekretar HND-a Vladimir Lulić je u svojoj izjavi Hini rekao da je, ukoliko se pokaže da su šrafovi zaista presečeni, reč o pokušaju ubistva.

On smatra da je ovaj događaj logična posledica nesprečavanja svih pretnji koje je Leković primio u anonimnim pismima i komentarima na internet portalima u poslednjih godinu i po dana od kada je izabran za predsednika HND-a.

„Vlasti su te koje se permanentno oglušuju na izjave mržnje i prijetnje pa smo predsjednika Sabora Božu Petrova zamolili da se na saborskoj plenarnoj sjednici povede rasprava o novinarstvu. To smo učinili potaknuti aktualnim prijetnjama koja su stigla ravnateljici Hine, redakciji portala ‘forum.tm.’ te novinaru Goranu Borkoviću, a u kojima se upravo Lekovića spominje u krajnje negativnom kontekstu“, rekao je Lulić.

Dodao je da je HND o svemu obavestio i međunarodne novinarske organizacije i OESS.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pa neka potraže "parcijalni DNK"
Pa neka potraže "parcijalni DNK"
7 godine pre

Ili još bolje neka pozovu Nebojšu. On je doktor za šrafove. 😀