Darko Bajić u krupnom planu

LESKOVAC

U Leskovačkom  kulturnom centru večeras je o svom radu, u okviru  ciklusa “U krupnom planu”, govorio  Darko Bajić.

 

Diplomirao 1982. godine režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu igranim filmom “Direktan prenos”, slavu je stekao tv serijom “Sivi dom”, koja je bila i odskočna daska za mnoge tada mlade glumce, među kojima su Zoran Cvijanović, Branislav Lečić, Mima Karadžić, Nikola Kojo, Mirjana Joković i dr.

Usledili su tv serija i film “Zaboravljeni”, potom “Početni udarac”, “Crni bombarder”, “Balkanska pravila”, “Rat uživo”, “Na lepom plavom Dunavu” i dr. Njegov najnoviji film je “Bićemo prvaci sveta”. Razgovor je vodila Ivana Ristić.
Darko Bajić priznaje da biti u “krupnom planu”, odnosno pričati o sebi je veliki zadatak i nije baš lako.
“Ovaj serijal LKC-a ima jedan važan zadatak, a to je da, ako ikako možemo, svi mi koji se bavimo kulturom otrgnemo ljude od njihovih ekrana, od kompjutera i da ih dovedemo u bioskopske sale, u kulturne centre i da tu oni, na pravi način, komunicirajući i sa autorima i među sobom, doživljavaju nešto što sami ne mogu kući. Ta socijalizacija, u stvari, je ponovno vraćanje publike u prostore u kome će, jednostavno, čuti jedni druge. I na neki način čuti one stvari koje na televiziji ili na internetu ne bi mogli da saznaju. Čuće neke životne priče, pronaći će neke svoje prijatelje, dobiti inspiraciju za neki novi posao koji žele da rade ili neku priču koju hoće da napišu i, čini mi se, zadovoljnji otići kući i sutradan funkcionisati na jedan dobar način sa svima onima koje susreću. Kultura i jeste stvar vašeg duha i jeste stvar bogatstva vašeg duha.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare