I sekretarice prete novinarima

LESKOVAC

Zbog teksta “Martes” otpustio sedamdesetak radnica, najavljeno neprodužavanje ugovora i u Juri ženska osoba koja se predstavila kao sekretarica firme “Martes” preko telefona je pretila da će podneti krivičnu prijavu protiv Regionalne informativne agencije JUGpress.

Pomenutu, koja je našu redakciju zvala pari sati posle objavljivanja teksta, je najviše zanimalo “ko nam je to rekao”.

Tvrdila je da nije tačno da je “Martes” otpustio sedamdesetak radnika i radnica ( možda bi joj više odgovarala formulacija “poslali na Tržište rada”) a kada smo joj predočili da ta firma uvek može da napiše demantij, ako to nije tačno, koji će, svakako, biti objavljen i da je sve to u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Gospodja-gospodjica je rekla da “neće da se raspravlja s novinama (nešto je pobrkala, JUGpress nije novina al nema veze) a onda je zapretila da će “podneti krivičnu prijavu”.

Objasnili smo joj da se , zapravo, podnosi privatna tužba ali da je sled koraka takav da se mediju prvo upućuje demantij.

Na to je počela da preti advokatima firme koji će da nas “oderu”.

Onda je pokušala da nas “pouči” kako i šta smemo a šta ne smemo da objavljujemo.

Objasnili smo joj da nema potrebe da nas ona edukuje i konstatovali da je dalja diskusija i njeno podizanje glasa u razgovoru bespredmetno.

Zanimljivo je da je ovaj tekst izazvao brojne komentare ali da su se svi bavili isključivo slučajem “Martes” .

To što će 200 radnika i radnica u Juri ostati bez posla, što je deo ovog teksta, kao da ama baš nikoga ne tangira.

Medju komentarima ima i onih koji smatraju da je sasvim normalno otpuštanje radnika u ovom trenutku ali i ogradjivanje prostora u centru grada , za šta nam je u zvaničnom dopisu iz Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Leskovca rečeno da novoosonovana firma vlansika “Martesa” nema dozvolu za ovu aktivnost.

A evo šta smo još pisali nedavno o ovoj firmi.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Požarni
Požarni
1 mesec pre

Jad i beda. Užas!!!

Od glave smrdi
Od glave smrdi
1 mesec pre
Odgovori  Požarni

Bahati ko njihov maneken.