Najlepši ulaz  grada Niša

NIŠ

Javno- preduzeće ,,Niš stan“ pokrenulo je ove godine akciju ,, Najlepši ulaz grada Niša“. Akcija je završena i ovih dana biće proglašen pobednik. Učesnici akcije bile su one stambene zajednice koje održava ovo javno preduzeće.

                         „Akcija koju smoorganizovali podrazumeva i određenu nagradu za najlepši ulaz. Iznos nagrade je u vrednosti radova koje će „Niš stan“ izvesti stambenoj zajednici koja je pobedila u iznosu od 50.000  dinara. Pobednici će dobiti i lepo uramljenu plaketu koja će stajati u ulazu na oglasnoj tabli tako da svako ko dođe može da je vidi, a vlasnici svakog stana dobiće prigodan poklon“, kaže  Dejan Nikolić, direktor JP „Niš stan“.

                         Iz Niš stana dodaju da je prijavljeno 20 ulaza i nadaju se da će ih sledeće godine biti više jer će ova akcija postati tradicionalna.

                       „ Pored ove akcije ,,Niš stan“ pokrenuo je i akciju edukacije dece U osnovim školama od 1. do 4. razreda o ponašanju u stambenim zajednicama i o stambenoj kulturi“, kaže durektor Nikolić.

                         Akcija koju je JP „Niš stan“ pokrenulo, kao i edukacija najmlaših Nišlija o ponašanju u stambenim zgradma ima cilj ne samo da se ulepša ulaz već i da se podigne svest kod građana o očuvanju prostora u kome oni žive, a samim tim i očuvanja životne sredine. Na taj način izgled stambenih kvartova dobiće lepši izgled, a stanari stambenih zajednica doživeće životni prostor kao nešto svoje, nešto što pripada njima a to znači i drugačiji odnos prema tom prostoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare