Najkvalitetniji pregledi za buduće mame od sada i u Nišu

NIŠ

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zahvaljujući angažovanju generalnog direktora UKC-a profesora dr Zorana Perišića, dobila je od Ministarstva zdravlja premijum  ultrazvučni aparat Voluson S8 T sa 3D i 4D sondom. Aparat sa  3D i 4D sondom, predstavlja visoko razvijen sistem koji uključuje inovacije iz premijum segmenta koji omogućavabrze i efikasne rutinske ultrazvučne preglede, kao i naprednu detaljnu dijagnostiku na najvišem nivou. Ultrazvuk karakteristika kakve poseduje Voluson S8 T do danas niški GAK nikada nije imao. Aparat ovih karakteristika , u državnom zdravstvu postoji i još u Beogradu i Novom sadu.

Korišćenjem ovog aparata Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko kliničkog centra Niš, dobija kompletnu uslugu koja i karakteriše jednu ustanovu najvišeg nivoa zdravstvene zaštite koja zbrinjava žene iz celog regiona.

                            „ Kod trudnica, prilikom pregleda ovim aparatom moguće je rano otkrivanje eventualnih anomalija ploda. Karakteristike aparata su takve da sve što je potrebno da se vidi kod bebe, moguće je na ovom aparatu videti. S druge strane, kod žena koje leče sterilitet ovim aparatom je olakšan pregled i utvrđivanje eventualnih problema sa matericom koji umnogome otežavaju da dođe do trudnoće”, ističe rukovodilac GAK-a docent dr Dejan Mitić i naglašava da trudnice koje su do sada upućivane na specifične preglede u Beograd, od sada to neće morati jer će sada i u Nišu imati tu mogućnost.

                           Prema rečima docenta dr Mitića ovim aparatom pregledavaće se sve stacionarne pacijentkinje gde postoji potreba za detaljnijim ultrazvučnim pregledom i sve trudnice od 20. do 24.nedelje trudnoće kada se rade neophodni pregledi, odnono ekspertski ultrazvučni pregled.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare