Najbolji učenici nagradjeni Vidovdanskim nagradama

NIŠ

U Oficirskom domu u Nišu danas su na prigodnoj svečanosti učenicima koji su u školskoj 2016/2017. godini osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjeima, u klupskoj kategoriji ili pojedinačno, uručene Vidovdanske nagrade . Nagrade se sastoje od novčanog iznosa I priznanja a uručio im ih je gradonačelnik Darko Bulatović.

Ove godine čak 297 učenika osvojili su prestižne nagrade i pokazali da su ponos Grada Niša i njegova budućnost. Od ovog broja 18 nagrada učenici su osvojili na ekipnim takmičenjima osnovnih škola I 102 učenika osnovnih škola a tri nagrade su na ekipnim takmičenjima osvojili učenici srednjih škola. Među nagrađenima je 144 srednjoškolaca.

Prema rečima Gradskog većnika za obrazovanje Bojana Krstića koji se u ime grada obratio prisutnima, ova nagrada je podsticaj za dalji rad i napredovanje, a Grad je tu da vredan rad i talenat prepozna i nagradi. Inače, ove nagrade dodeljuju se tradicionalno svake godine

„Vi ste svojim radom bili najbolji ambasadori grada Niša gde god ste se pojavili. Prezentovali ste sebe, svoju školu, svoje nastavnike , profesore , roditelje, svoj grad. Ni grad vas nije zaboravio, niti će vas zaboraviti, već ćemo uvek biti uz vas , da vam pomognemo da u daljem životu nastavite u ovom ritmu, jer ovo je samo jedna od pobeda ka daljem cilju“ rekao je na svečanosti gradski većnik Bojan Krstić.

Iz budžeta grada  za ove namene izdvojena su sredstva u vrednosti od 2.890.000 dinara.

Za osvojeno prvo mesto  na republičkom takmičenju učenici su nagrađeni sa 9 000 dinara, za drugo – 7.500 dinara a za treće 6.000 dinara.

Prvo mesto na međunarodnom takmičenju učenicima je donelo nagradu u vrednosti 12.000 dinara, drugoplasiranim 10.500 a trećeplasiranim 9.000 dinara.

Za osvojena mesta na ekipnim i drugim grupnim takmičenjima jedinstvene nagrade iznose 200000, 25.000 i 30.000 dinara u zavisnosti da li je osvojeno treće, drugo ili prvo mesto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare