Najbolji u robotici

VRANJE

Ekipa Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Vranju, koju čine Mateja Janjić, Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor nastavnik informatike Saša Ristić drugi put biće finalisti takmičenja u robotici „Bitka za znanje“.

Takmičenje će biti održano krajem aprila u Beogradu.

„Da se u OŠ Svetozar Marković neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka i da težimo ka modernom obrazovanju dokaz je to što je škola uključena u pilot projekat „2.000 digitalnih učionica“ i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/20. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima. U školi se koristi plava platforma esDnevnika“, navode iz škole.

Bitka za znanje je program koji je Fond B92 pokrenuo januara 2017. sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati.

„Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novim trendovima u obrazovanju koji predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada prepoznat je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i premijerke Ane Brnabić“, navodi se u saopštenju OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare