Katastar ponovo u štrajku

LESKOVAC

Služba katastra nepokretnosti u Leskovcu, od prošlog petka je ponovo u generalnom štrajku, pridružujući se tako filijalama u ostatku Srbije, koje su pre pet dana, zakonski minimum prevele u potpunu obustavu rada.

Po drugi put u poslednja tri meseca, Služba za katastar nepokretnosti  obustavila je rad, jer rukovodstvo nije ispunilo obaveze iz Sporazuma kojim je okončan prethodni štrajk.

Filijale širom Srbije, strankama su vrata zatvorile 1. marta, ali je prvih sedam dana poštovan  minimum procesa rada, koji je podrazumevao obradu zahteva , primljenih na šalterima u periodu od 8 do 9 sati i 3o minuta.

Pred filijalama su se stvarale gužve, a samo oni koji u cik zore zauzmu mesto u redu, mogli su da obave posao zbog koga su došli.

I dok  gradjani negoduju, zaposleni u Katastru nepokretnosti ističu da je to jedini način borbe za uskraćena prava, jer Sporazum nije ispoštovan, iako su u pregovorima imali garancije ministra Djordjevića. Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda, medjutim, tvrdi da je štrajk pokrenut sa političkim ciljevima i da su službenici katastra izmanipulisani i zloupotrebljeni. Uprava  demantuje da je bilo pretnje otkazima, te da je prestala potreba samo za zaposlenima angažovanim na privremenim i povremenim poslovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare