Najbolji u kvizu “Pobedi znanjem” otputovali na Zlatibor

 

NIŠ

Grupa od osmadesetoro  učenika iz deset osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana otputovala je danas  na zimovanje.

Oni će na Zlatiboru boraviti sedam dana.

Ovi učenici pokazali su najbolje rezultate u kvizu pod nazivom „Pobedi znanjem“ i zaslužili da deo zimskog raspusta provedu na ovoj našoj planini.

Za njih je opština Medijana iz budžeta obezbedila pun pansion i besplatnu ski opremu, uz stručnu podršku, ukoliko deca žele da se oprobaju u skijanju.

Učenici idu na odmor u pratnji nastavnika ili direktora škola.

Decu je na put ispratio predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić, naglasivši da se na ovaj način vrednuje znanje učenika, njihovo poznavanje nauke i stalno zalaganje u školi da nauče i znaju više od drugih.

“Želimo da podstaknemo naše školarce da i ubuduće vredno rade, uče, budu korisni članovi društva. Želimo da imamo naraštaj na kojem će nam zavideti. Hoćemo da nas naslede generacije koje znaju više od nas i spremne su da se stalno edukuju. Drugi cilj je očuvanje zdravlja i sportskog duha, a što je i razlog da deca putuju upravo na Zlatibor i uživaju u zdravoj životnoj sredini “,  dodao je Krstić, poželevši učenicima srećan put.

On je takođe rekao da će se nagrađivanje najvrednijih đaka iz škola sa područja Gradske opštine Medijana nastaviti i tokom jula i avgusta, kada će za njih najveća niška opština organizovati letovanja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare