Najbolji strip crtač Gavrilo Popović

VRANJE

Učenik drugog razreda izdvojenog odeljenja OŠ „Svetozar Marković“ iz Donjeg Neradovca, sela kod Vranja, Gavrilo Popović, osvojio je pobedničku nagradu kao najbolji crtač stripa u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda.

Nagrada je tim pre značajnija jer je osvojena u konkurenciji 2.104 rada iz 21 osnovne i srednje škole sa prostora eks Jugoslavije.

Konkurs za najbolji „strip kaiš“ je raspisala škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca u saradnji sa Učiteljskim društvom iz ovog grada i Sindikatom obrazovanja Srbije.

„Strip kaiš“ se sastoji od dva, tri ili četiri kadra koji se nalaze u istom redu i pričaju jednu priču.

 Konkursom su bile zadate dve teme, slobodna i tema „Strip kaiš protiv nasilja“.

Gavrilo se opredelio za izradu stripa protiv nasilja. Naslovio ga je „Bez nasilja, molim“. I odneo pobedu.

Njegov mentor učitelj Miomir MiDej Dejanović koji je prepoznao talenat malog Gavrila kaže da iz ovog stripa, koji nosi jaku poruku,  čitaoci mogu nešto korisno da nauče.

„Strip bez poruke ne vredi, on uvek mora imati i edukativnu funkciju“ ističe Dejanović.

Nagrada za najbolje strip crtače i njihove mentore se sastojati od pribora za crtanje kakav koriste profesionalni strip crtači i izdanja edicije Leskovački strip.

Predviđeno je da nagrade budu dodeljene na 22. Balkanskoj smotri mladih strip autora, koja će biti održana u Leskovcu od 14. do  16. avgusta.

Tokom manifestacije u velikoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra, među stripovima autora iz celog sveta biće izložen i Gavrilov rad.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x