Poznati nagrađeni na konkursu „Slađana Veljković“

VRANJE

Žiri u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih Novosti, Bratislav Ilić, novinar TV Prva i B92 i Gordana Bjeletić glavna i odgovorna urednica Južnih vesti, doneo je odluku o dobitnicima priznanja u četiri kategorije.

U konkurenciji je bilo 86 predloga.

Za najbolju reportažu nagradu je dobila Jelena Marinović novinarka Radio televizije Srbije. Reč je o reportaži „Pristojan krov nad glavom, pre zime imperativ za malu Nađu“.

Glavni i odgovorni urednik portala Vranje news, Dejan Dimić dobio je nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima.

Po odluci žirija nagrada za novinarski poduhvat dodeljena je Radomanu Iriću za tekstove objavljene u dnevnom listu Blic, humanitarnog karaktera. Zahvaljujući tim tekstovima izgrađeno je nekoliko kuća u Pčinjskom okrugu.

Zbog okolnosti izazvanih epidemijom korona virusa, koja je nametnula ovu temu u novinarskim izveštavanjima, naknadno je uvedena i nenovčana nagrada za najbolju kovid reportažu.

Po odluci žirija nagrada je pripala Jeleni Ćosin, novinarki Večernjih novosti, za reportažu „Obolela od korone, majka joj umrla, izbačena iz stana“

Zbog vanredne situacije koja je uvedena zbog epidemije, dobitnicima će novčane nagrade i statue biti uručene čim se za to steknu uslovi.

Organizator konkursa je Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare