Vučić: Sutra odluke Kriznog štaba, ja sam za policijski čas

BEOGRAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Krizni štab sutra doneti mere za vikend, koje će biti pooštrene, ali verovatno neće biti policijskog časa.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se bez vanrednog stanja ne može uvoditi zabrana kretanja, napominjući da će premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa Kriznim štabom doneti odluke.Vučić: Sutra odluke Kriznog štaba, ja sam za policijski čas

On je istakao da je Beograd najveći problem i da se broj obolelih povećava.

“Sutra će biti štab na kojem će biti donete konačne mere za petak, subotu i nedelju. Svakako će biti pooštravanja mera za Beograd”, rekao je predsednik.

Ukazao da i dalje smatra da je policijski čas neophodan, imajući u vidu težinu situacije i da u bolnicama više nema mesta.  

“Želim da kažem građanima Srbije da smatram da je jedini spas, jedino rešenje zabrana kretanja, jer to donosi brzo ozdravljenje, a ovako plašim se da idemo na ruku svima koji žele da se dodvore ljudima”, rekao je on.

Vučić je rekao da će građani biti sutra obavešteni o merama, skraćenju radnog vremena klubova i ostalog i pooštravanju sprovođenja kazni za nenošenje maski… 

“Mi nemamo lek za koronu, a nemamo ni vakcine, imamo samo solidarnosti za lekare koji daju sve od sebe”, ukazao je Vučić.

“Lek nisu kamenice, ni Molotovljevi kokteli. To je oružje i nanosi povrede svima nama”, naveo je predsednik i pozvao građane da se ponašaju disciplinovano, jer u Beogradu više nema rešenja. 

Vučić tvrdi i da se “najteže stvari dešavaju posle četiri-pet dana, tako da je jasno da to nema veze ni sa izborima ni sa derbijima, već sa nedovoljnom odgovornošću i nedisciplinom gradjana”.

(Izvor: RTS)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare