Najbolji sportisti rukometaši „Dubočice“, Jovan Milošević I Milica Petković

 

LESKOVAC

Za najbolju ekipu , u izboru Sportskog  saveza Leskovca, u 2016 . godini  proglašena je ekipa Rukometnog kluba „Dubočica 54“, jer se već drugu drugu godinu uspešno takmiči u Super „B“ rukometnoj ligi Srbije za muškarce, a ove polusezone je osvojila treće mesto.

Najbolja sportska organizacija je Planinarsko-smučarski klub „Kukavica“, jedini takav klub na teritoriji Leskovca.

Oni su ove godine posadili oko 500 sadnica četinara i žalfije na terenu oko Skobaljić grada na planini Kukavici, gde su trasirali, obeležili i izmarkirali blizu 200 kilometara planinarskih staza.

Osvojili su 15 planinskih vrhova u Srbiji i dva u inostranstvu, od kojih je najviši Olimp u Grčkoj, visok 2573 metara.

U muškoj seniorskoj konkurenciji najbolji je bio Jovan Milošević, koji se već četiri godine bavi takmičarskim bodibildingom, gde je uspeo da osvoji titule prvaka Srbije i juniorskog prvaka sveta.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji najbolja Milica Petković, članica ženskog fudbalskog kluba „Lavice-Dubočica“.

Milica je najzaslužnija što je njen klub igrao u četvrt-finalu Kupa Srbije što je najveći uspeh kluba, a bila je pozvana i da nastupi za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Muška sportska nada je Aleksandar Janjin, član kluba sportova snage „Leskovac“, rođen 1999.

U ženskoj konkurenciji tituli mlade nade su podelile dve takmičarke, Nina Stanisavljević, rođena 2004. (Plivački klub „Leskovac) i Sanja Nikolić, rođena 2007. (Karate udruženje „Dubočica 1984“).

Najbolji sportski stručnjak je Dušan Veličković, trener Plivačkog kluba „Dubočica“ koji je u 2016. godini izabran za Predsednika stručnog saveta Plivačkog saveza Srbije.

Pod njegovim vođstvom PK „Dubočica“ je ostvario najbolje rezultate u istoriji leskovačkog plivanja.

Nagrađeni su i sportski radnici i to u kategoriji za godišnji rad Dejan Đorđević (Fudbalski klub „Dubočica“) koji je karijeru vezao za Leskovac i uvek mu se vraćao, čak i posle angažmana u Grčkoj ili Izraelu.

Sa njim na čelu GFK „Dubočica“ ima budućnost. Za dugogodišnji rad nagrađen je Slobodan Ilić, jer je svojom ambicijom, energijom i entuzijazmom obeležio višedecenijski rad sa školskom decom, ali i u sportu uopšte.

Aleksandra Sibinović (Fitnes klub Nju Bodi), doktor nauka iz oblasti sporta i fizičke kulture, je najbolji pedagog fizičke kulture.

Ona je ostvarila zapažene rezultate na polju unapređenja nastave fizičkog vaspitanja, uvođenja inovativnih modela vežbanja, vannastavnih aktivnosti dece i omladine, rekreacije odraslih, omasovljenja sporta, prevencije i lečenja gojaznosti dece i odraslih fizičkim vežbanjem i pravilnom ishranom.

Za rad u drugim organizacijama nagrađen je Srđan Stamenković, glavni i odgovorni urednik sportskog portala Sportska strana juga.

Ovaj portal u februaru obeležava pet godina postojanja, a Stamenković je i kao dugogodišnji novinar „Sporta“ pomogao da slika o sportu u našem gradu ode širom sveta. Vesti sa portala su prenosili brojni mediji u Portugaliji, Turskoj, Austriji, Nemačkoj…

Priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta Grada Leskovca dobili su: Televizija Protokol K1, Bratislav Lekić, novinar i Turistička organizacija Leskovac.

 

 

 

Ukupno je bilo predloženo u raznim kategorijama 48 sportista, sportistkinja, udruženja i klubova.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je dobitnicima uručio pehare i plakete, rekao je da svi koji su dobili sportsku nagradu Grada Leskovca prestavljaju pravi primer požrtvovanja, sportskog duha, ali i konstantne želje za napredovanjem i usavršavanjem.

„Naročito mi je drago što se i ove godine dodeljuje nagrada mladim sportskim nadama, jer one zaslužuju svu našu pažnju, pošto je u njihovim rukama i budućnost leskovačkog sporta. Lokalna samouprava nastoji da svake godine izađe u susret potrebama svih sportskih klubova i organizacija u našem gradu i redovno izmiruje obaveze po ovoj osnovi. Uspostavili smo transparentan sistem finansiranja svih sportskih organizacija, kako bi smo imali detaljan uvid u trpšenje budžetskih sredstava. I narednih godina nastavićemo da podržavamo vaš trud, vaš rad i vašu energiju, ali i da ulažemo u izgradnju sportske infrastrukture, kako bi smo deci i mlađima omogućili adekvatne uslove za bavljenje sportom.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare