Najbolji đaci dobili komplete karata za Filmske susrete

NIŠ

 U Oficirskom domu danas su najboljim učenicima niških osnovnih i srednjih škola podeljeni kompleti karata za 53. Filmske susrete.

Karte su najboljima uručili Srđan Savić , direktor Niškog kulturnog centra i Stevan Živković iz Kancelarije za mlade.

Ovo je treć godina zaredom kako Grad najboljim đacima deli karte za Filmske susrete kao Osim što je ovo jedan od načina da se nagrade najbolji , kako kažu organizatori ovo je i  podsticaj mladih Nišlije da postanu redovna publika festivala glumačkih ostvarenja.

Ove godine podeljeno je 55 kompleta.

„ Želimo da one koji daju neki doprinos ovom društvu i ne štede sebe, uvažimo i omogućimo im da prisustvuju značajnoj manifestaciji, a Filmski susreti to svakako jesu. Svima nam je dobro poznato koliko je veliko interesovanje za ovaj Festival i da svi žele da se u danima njegovog održavanja nađu na Letnjoj pozornici, Najmlađim Nišlijama na ovaj način izlazimo u susret i omogućavamo im da prate najbolja ostvarenja naše kinematografije“, kazao je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, organizator Filmskih susreta

On je istakao da će ovogodišnji Filmski susreti biti obeleženi najvećim brojem premijera u poslednjih desetak godina. Od 12 filmova u takmičarskom programu premijerno će biti prikazano četiri.

Kancelarija za mlade Grada Niša i povoga puta podržala je ovu lepu akciju.

„Grad i Kancelarija za mlade imaju sjajno saradnju sa Niškim kulturnim centrom i zajedno smo odlučili da darujemo najboljim đacima , odnosno đacima generacija osnovnih i srednjih školakomlete karata za Filmske susrete. Od 55 gompleta 36 je iz osnovnih i 19 iz srednjih škola Niša i Nišavskog okruga. Na ovaj način ih nagrađujemo za uspeh koji su postigli tokom školovanja. Želmo da pokažemo da grad misli na mlade i vetuje da su oni budućnost ovog grada“, kazao je Stevan Živković iz Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare