Nagrađeni učenici čiji su radovi bili najbolji na literaranom konkursu 

VRANJE

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su učestvovali  na literarnom konkursu „Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“, na svečanosti koja je pređena u sali Pozorišta „Bora Stanković“ uručene su nagrade. 

„Organizovanjem ovog već tradicionalnog literarnog konkursa povodom oslobođenja Vranja od Turaka, učenici su podstaknuti na razmišljanje o prošlosti, o slobodi, o negovanju istorijskih tekovina i kulturi sećanja na naše pretke. To je od velikog zanačaja i ovo je prilika da pohvalimo njihov trud i rad, a da sa druge strane podstaknemo i ostale učenike da učestvuju i takmiče se“, rekao je predsednik Skupštine grada Vranja DejanTričković. 

U kategoriji osnovnih škola od petog do osmog razreda, prvo mesto osvojila je Melanija Mitrović, učenica šestog razreda  OŠ „Branislav Nušić“ iz Rataja, drugo mesto pripalo je Eleni Mitić, učenici šestog razreda OŠ „1. maj“  Vrtogoš, dok je treću nagradu dobila Lana Mitić, učenica petog razreda OŠ „Radoje Domanović“ iz Vranja.

Prvo mesto, u kategoriji srednjih škola, osvojila je Sara Ristić, učenica trećeg razreda Medicinske škole, druga  nagrada dodeljena je Teodori Ilić, učenici trećeg razreda Gimnazije „Bora Stanković“, a treće mesto pripalo je Teofani Nakić, učenici drugog razreda Medicinske škole. 

U programu su nastupili Branka Marković, profesorka srpskog jezika i učenici Medicinske i Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.  

Uz pokroviteljstvo Grada Vranja ovaj događaj je organizovao Kulturno obrazovni centar. Povod je 31. januar, dan kada je pre 135 godina Vranje odlobođeno od Turaka. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare