Nagradjeni pobednici takmičenja o bezbednosti u saobraćaju

VRANJE

U Vranju su nagrađeni učenici srednjih škola koji su pobedilii na takmičenju o bezbednosti u saobraćaju.

Savet za bezbednost, Tehnička škola i Grad Vranje, su organizatori ovog takmičenja, kao i prethodne dve godine. Učestvovalo je 60 učenika iz šest srednjih škola sa teritorije grada Vranja.

Na svečanosti u gradskoj kući koju je priredio predsednik lokalnog parlamenbta, dr Dejan Tričković uručene su nagrade najboljima.

On je govorio o važnosti poznavanja propisa i podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju na viši nivo.

,,Cilj takmičenja je povećanje bezbednosti u saobraćaju i smanjenje broja povređenih i stradalih. Jedna od mera je upravo ovo takmičenje, koje je doprinelo sticanju potrebnih znanja i praktične obuke za mlade vozače. U toku su i predavanja sa učenicima trećeg razreda srednjih škola i prve godine fakulteta. Nagrađivanjem najboljih, želimo da podstaknemo i ostale da se takmiče i stiču potrebna znanja što će doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju“, rekao je predsednik Skupštine grada, dr Tričković.

Direktor Tehničke škole, Slaviša Anđelković je istakao da je takmičenje organizovano kako bi se zaštitili mladi vozači u saobraćaju. Istakao je da realizacija ovih aktivnosti ne bi bila moguća bez pune podrške rukovodstva grada i izrazio uverenje da će to postati tradicija.

Pobednici su dobili diplome i novčane nagrade u iznosu od pet, deset i petnaest hiljada dinara. Prvoplasiranima su uručeni i pehari.

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Aleksandr Tošić, drugo Valentini Novković, a treće Anđeli Zlatković. U muškoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je Aleksandar Stošić, drugo Nikola Tasić, a treće Filip Mitić.

U ime nagrađenih obratila se Aleksandra Tošić, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole. Ona je pohvalila organizaciju i važnost ovog događaja za mlade ljude i izrazila zahvalnost svima koji su doprineli njegovom održavanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare