Nagrađeni mladi talenti

VRANJE

U dvorištu Muzej kuće ,,Bore Stankovića“ u Vranju održana je prigodna svečanost na kojoj su dodeljene diplome najboljim polaznicima Regionalnog centra za talente, kao i pobednicama takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope“.

Najuspešnijima diplome i nagrade uručio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je rekao da Regionalni centar za talente važi za rasadnik talenata koji okuplja školsku decu i da lokalna samouprava nastoji da podrži mlade i talentovane.

„Grad Vranje ponosi se ogromnim brojem vredne i uspešne dece. Ovo je jedan od načina da vas predstavimo ne samo u našem okruženju, već i čitavoj zemlji. Naša obaveza je da činimo sve kako bi vam pomogli da još više napredujete. Znanje je neosporna vrednost svakog pojedinca i bezgranični svet mogućnosti“, istakao je Milenković.

Direktorka Regionalnog centra za talente Jasmina Veljković rekla je „da je dragocen svaki trenutak posvećen radu i znanju, jer se jedino tako možemo izboriti protiv izazova savremenog doba i stvoriti svetlu budućnost“.

Nagrađeni su Ana Marija Staletović, učenica OŠ ,,Vuk Кaradžić“, za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju talenata iz oblasti engleskog jezika, kao i za prvo mesto u kategoriji istraživačkih radova, Anstasija Đorić, učenica Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton“ koja je osvojila drugo mesto iz oblasti psihologije na Republičkom takmičenju talenata. Drugo mesto na Republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola iz oblasti psihologije osvojio je i Vukašin Trajković, učenik trećeg razreda gimnazije ,,Bora Stanković“.

Za osvojenu drugu nagradu na Republičkom takmičenju talenata iz oblasti biologije nagrađena je Andrijana Stošić, đak Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton” Treću nagradu iz oblasti engleskog jezika na Republičkom takmičenju talenata srednjih škola i specijalnu diplomu za prvo mesto u kategoriji istraživačkih radova osvojila je Anđela Arsić, učenica vranjske gimnazije.

Pobednicama takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope“ uručene su nagrade u iznosu od 20 hiljada dinara.

Na svečnosti učenici vranjskih osnovnih i srednjih škola izveli su poetski program pod nazivom ,,Poziv na ljubav“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare