Gradonačelnik Leskovca dogovarao svečano otvaranje pogona Džinsi” koji već radi, piše na sajtu grada

LESKOVAC

Na zvaničnom sajtu grada Leskovca je objavljeno da je gradonačelnik Goran Cvetanović danas obišao pogon turske kompanije „Džinsi“ u zgradi „Sintetika“ u kome već radi oko 950 radnika, da bi se sa vlasnicima dogovorio o zvaničnom otvaranju tog pogona.

U objavi na sajtu grada se navodi da u ovom pogonu radnici rade u dve smene  i da je u njegovu rekonstrukciju uloženo  250 hiljada evra i oko 800 hiljada evra u nabavku mašina. „Prilikom obilaska gradonačelnik je sa vlascinima razgovarao o terminu zvaničnog otvaranja tog pogona i daljoj saradnji lokalne samouprave sa turskim investitorom“, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

Navodi se i da kompanija Džinsi u Leskovcu posluje od 2010. godine kada je, kak,o piše „ u neuslovnom prostoru nekadašnjeg „Leteksa“ zapošljavala oko 150 radnika.

Od 2012. godine do danas „Džinsi“ je uspešno širio svoju proizvodnju, kapacitete i povećavao broj radnih mesta u svojim postrojenjima i u svoje vlasništvo prebacio pogone u Radničkom naselju i nekadašnju zgrada „Srboleka“, navodi se u objavi.

„Sa željom da nastavka uspešnog poslovanja, oktobra 2018. godine u zakup su preuzeli zgradu „Sintetike“ u čiju je rekonstrukciju Vlada Republike Srbije uložila 192 miliona dinara“. Ugovor o zakupu je na devetnaest godina a već u decembru je Gradsko veće odobrilo izvodjenje dodatnih radova „. sa karakterom investicionog održavanja poslovno-proizvodnog objekta „Sintetika“ zbog čega će biti za 50 posto umanjena zakupnina na mesečnom nivou a u visini izvedenih radova.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Koliko je ulozeno u Dzinsi
Koliko je ulozeno u Dzinsi
7 meseca pre

Evo vesti o tome gore

Miroslav
Miroslav
4 godine pre

Otvoriće se novi pogon, ne vidim sta je u tome problem. Za vreme onih koji najvise kritikuju i pljuju gradonacelnika desetine hiljada leskovcana je ostalo bez posla, a sada im smeta sto se ljudi zaposljavaju.

Ika
Ika
4 godine pre
Odgovori  Miroslav

O Cebu prices prijatelju,Raj Pogo vec RODI godinu a historic Cvetanovic ce sada svecano da ga otvara. Ne pokusava li da na taj nacin da opravda silan novac potrosen na putovanja po svetu ili pocinje predizbornu kampanju.

Vladan
Vladan
4 godine pre

Pa zar nije normalno i logicno da prezentujemo jednu ovakvu investiciju kojom ce na stotine radnika hraniti svoje porodice? A ako je neko zasluzan za sanaciju sinterike i sirenje kapaciteta Dzinsija onda su to gradonacelnik i nacelnik uprave.

Somo
Somo
4 godine pre
Odgovori  Vladan

Niti su zasluzni za dolazak fabrike niti za prosirenje kapaciteta, a sto se tice sanaceje Sintetike neko ce da zaglavi ozbilju corku…

vojkan82
vojkan82
4 godine pre
Odgovori  Somo

Velika je razlika između 150 i 950 radnika. Mada demokratama zarad političkih spinova sve je to isto