Vranje u projektu ženskog inovacionog preduzetništva

VRANJE

Predstavnicima 24 lokalne samouprave i organizacije, među kojima je i Vranje, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je ugovore o dodeli sredstava za projekte u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.

Zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga Vranje je apliciralo projektom ,,Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva“.

Za sve projekte izdvojeno je ukupno sto miliona dinara.

Projekti koji će se sprovoditi najviše se tiču mentorstva za razvoj preduzetništva, obrazovanja u IT sektoru i obrazovanju za blokčejn.

Ministar je naglasio da je Srbija prepoznata kao jedna od najboljih destinacija u svetu za razvoj „start ap“ kompanija, za inovaciono preduzetništvo, a posebno za gejming industriju.

„Siguran sam da će ovi grantovi pomoći da neke devojčice, devojke, žene, krenu istim stopama i da otvore svoje „start ap“ kompanije koje će uticati na razvoj njihovih lokalnih samouprava, povećati BDP i osnažiti ekonomiju zemlje“, istakao je Popović.

Ministar kaže da su budućnost Srbije nove tehnologije, inovacije i žensko preduzetništvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare